Wat is het verschil tussen opvolgmelk en peutermelk?

Wat is het verschil tussen opvolgmelk en peutermelk?

Als ouder overweeg je verschillende voedingsopties voor je kind. Naarmate kinderen groeien, kunnen hun voedingsbehoeften veranderen. Borstvoeding is de beste keuze maar ook opvolgmelk en peutermelk kunnen worden overwogen. Bijvoorbeeld wanneer borstvoeding niet mogelijk is of er onvoldoende moedermelk is. Wat zijn de kenmerken van opvolgmelk en peutermelk?

Leeftijdsindicatie

Opvolgmelk: Deze melk is bedoeld voor baby’s ouder dan 6 maanden. Baby’s onder de zes maanden mogen geen opvolgmelk consumeren. Het kan gezien worden als een overgang van borstvoeding of zuigelingenmelk naar een gevarieerder dieet.

Peutermelk: Peutermelk is vaak bedoeld voor peuters. Het wordt over het algemeen gegeven aan kinderen vanaf 12 maanden tot ongeveer hun derde levensjaar.

Voedingsstoffen

Opvolgmelk: Deze melk bevat voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van kinderen in deze fase. Vaak is opvolgmelk een mix van eiwitten, vetten, koolhydraten en andere voedingsstoffen zoals vitaminen

Peutermelk: Peutermelk kan voedingsstoffen bevatten die zijn afgestemd op de behoeften van peuters. Het kan verschillende voedingsstoffen bevatten die overwogen worden voor de energie en groei van peuters.

Smaak en consistentie

Opvolgmelk: Deze kan een bepaalde smaak en consistentie hebben, afhankelijk van het merk en de ingrediënten.

Peutermelk: De smaak en consistentie van peutermelk kunnen variëren, afhankelijk van het merk en de samenstelling, en kunnen afgestemd zijn op de voorkeuren van peuters.

Zowel opvolgmelk als peutermelk zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van je kind op verschillende leeftijden. Het is essentieel om de juiste melk te kiezen die past bij de groei- en ontwikkelingsfase van je kind.

Kabrita biedt flesvoeding op basis van geitenmelk aan die zijn afgestemd op de behoeften van opgroeiende kinderen*. Wil je meer weten over de voordelen van flesvoeding op basis van geitenmelk voor opgroeiende kinderen? Bezoek dan de website van Kabrita voor meer informatie.

*zoals alle opvolgmelk en peutermelk.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?