Zo eet je meer vezels: 10 x vezelrijke recepten

Zo eet je meer vezels: Vezels zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Wil je meer vezels binnenkrijgen? Dit zijn tien vezelrijke recepten: 

Zo eet je meer vezels: 10 x vezelrijke recepten

Zo eet je meer vezels


  1. Salade boontjes Mediterrane mix

Met dit recept zit je goed wat vezels betreft. Het bestaat vrijwel helemaal uit vezelrijke erwten en linzen. Bovendien is het erg lekker en heeft het een verrassende smaak. Probeer het eens! 


  1. Salade boontjes Griekse mix

Nog zo’n lekker recept met vezelrijke salade boontjes. Ook tomaatjes leveren vezels, net als peterselie. Tonijn voegt een portie gezonde eiwitten toe. Omdat deze vis veel zware metalen bevat, kun je hem beter niet te vaak eten. Je kunt de vis ook vervangen door makreel of forel. 


  1. Chiapudding

Chiazaad is één van de meest vezelrijke producten op aarde. Maak een heerlijke pudding van deze gezonde zaadjes om te profiteren van de gezondheidsvoordelen. Ook kokosrasp voegt een goede hoeveelheid vezels toe. In dit artikel vind je een recept voor dit lekkere toetje of ontbijtje. 


  1. Gezonde smoothie met kiwi, banaan en havermout

Met een smoothie kun je behoorlijk wat vezels binnenkrijgen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je deze maakt van havermout en verschillende soorten fruit. Hier vind je een lekker recept. 

Gezonde smoothie met kiwi, banaan en havermout

Gezonde smoothie met kiwi, banaan en havermout

Geef de smoothie een topping van lijnzaad, chiazaad of pistachenoten voor nog wat meer vezels. Voor extra vezels kun je ook verse groenten of een schep green juice toevoegen. De beste green juices bevatten vaak ook de meeste vezels. 


  1. Heerlijk gegrilde kiphaasjes met tijm

Wat dacht je van malse kiphaasjes met kruidige tijm en bonen? Een heerlijke gerecht dat fantastisch combineert met een vezelrijke bonenmix. Zo krijg je niet alleen gezonde eiwitten binnen, maar ook veel gezonde vezels. 


  1. Avocadomousse met garnalen

Avocado bevat naast gezonde vetten ook behoorlijk wat vezels. De meeste vezels vind je in de pit, maar het vruchtvlees levert eveneens een goede hoeveelheid van deze gezonde voedingsstoffen. 

Dat je de vrucht pureert om er een lekkere mousse van te maken, doet niets af aan de hoeveelheid vezels die je ermee binnenkrijgt. Met granaatappelpitjes en tuinkers maak je er een feestelijk voorgerecht van en verhoog je de hoeveelheid vezels nog eens.  

Zo kun je jezelf en je gasten op feestelijke dagen verwennen met een heerlijk gerecht en een gezonde portie vezels. Deze voedingsstoffen zijn niet alleen belangrijk voor je darmen, maar ook voor je hart en bloedvaten. 


  1. Smoothie bramen, banaan en aardbei

Bramen zijn bijzonder vezelrijk. Samen met banaan en aardbei maak je er een heerlijke smoothie van. Dit drankje is niet alleen vezelrijk, maar staat ook nog eens bol van de gezonde eiwitten, vitamines en mineralen. 


  1. Spinazie op zijn best

Net als andere groene bladgroenten bevat spinazie behoorlijk wat vezels en nauwelijks calorieën. Je kunt er dus een grote portie van eten en daarmee lekker veel vezels binnenkrijgen. Bijvoorbeeld met dit lekkere recept. 


  1. Salade met gegrilde aubergine en witte kaas

Deze salade is bijzonder rijk aan vezels. Zowel sla, avocado als granaatappelpitjes zijn immers bijzonder vezelrijk. Ook aubergine voegt een lekkere portie vezels toe, net als sperziebonen. Geniet ervan! 

Salade met gegrilde aubergine en witte kaas

Salade met gegrilde aubergine en witte kaas


  1. Kikkererwtensalade met aardbeien

Een heerlijke frisse salade vol vezels die afkomstig zijn van kikkererwten, aardbeien en komkommer. De salade is niet alleen lekker in de zomer. Je kunt ook een winterse variant maken. Dat doe je door de kikkererwten warm te serveren en de aardbeien te vervangen door geroosterde pompoen. 

Voor een winterse variant gebruik je geen komkommer. In plaats daarvan verrijk je de salade met feta of geitenkaas. Met kruiden als kaneel en kruidnagel geef je de salade niet alleen een rijke, warme smaak. Je voegt meteen weer wat vezels toe. 

Zo heb je het hele jaar door een heerlijke, vezelrijke variant op deze lekkere en vezelrijke kikkererwtensalade. 


Zo eet je meer vezels met deze heerlijke en makkelijke recepten! Enjoy ☻

10 x vezelrijke recepten

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

    • Elsa
      Auteur
      27 januari 2022 / 5:46 pm

      Ja Aritha , ook heel makkelijk om te maken ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?