Omega 3 vegan: puur, zuiver en visvrij

omega 3 vegan

Omega 3 vegan; een zuivere, veilige en visvrije keuze voor wie zoekt naar een veganistisch en kwaliteitsvol product. Voor vegetariërs en veganisten kan het een hele zoektocht zijn naar producten die werkelijk passen binnen hun dieet en/of levenswaarden. Bij omega 3 denken we vaak vooral aan DHA en EPA. De reden hiervoor is dat ze essentiële vetzuren zijn die niet door het lichaam zelf kunnen worden aangemaakt. We dienen ze dus te halen uit externe bronnen. Dat kan uiteraard via voeding, maar dit is nu net waar het schoentje wringt wanneer vette vis eten geen optie voor je is. Supplementen bieden in dat geval een mooi en ook noodzakelijk alternatief.

Omega 3: waarom het zo onmisbaar is

Er zijn eigenlijk drie soorten omega 3: ALA, DHA en EPA. ALA kan gehaald worden uit plantaardige bronnen zoals onder andere lijnzaad. Hoewel vegetariërs en veganisten deze producten doorgaans consumeren, wordt de ALA aanwezig hierin niet efficiënt omgezet in DHA en EPA. Mede daarom kan er bij vegetariërs en veganisten sprake zijn van tekorten op dit gebied, ook al houden ze verder een evenwichtig en gezond dieet aan. Om te voorkomen dat het hoogst nodige omega 3 gaat ontbreken in ons lichaam, is de inname van capsules heel sterk aanbevolen. Het belang van omega 3 voor onze gezondheid is velerlei. Het voorkomen van ziekten, het stimuleren van een gezonde hersenontwikkeling, het stimuleren van een goede bloedcirculatie, hart functioneren en het positief beïnvloeden van bepaalde mentale aandoeningen, zijn er enkele van. Omega 3 is dus eerder een noodzaak voor ons welzijn dan een luxe.

Vegan by nature

Omega 3 vegan is van nature uit veganistisch. Waarom? Er leeft een misverstand dat omega 3 enkel te halen zou zijn uit vette vis. Men heeft het dan over makreel, zalm, ansjovis en dergelijke meer. Echter, vissen bevatten louter omega 3 omdat ze algen eten. Ze maken deze vetzuren niet zelf aan. Algen zijn dus de werkelijke bronnen van omega 3. Via innovatieve technologie worden voor de Testa omega 3 capsules de essentiële vetzuren rechtstreeks onttrokken uit algen. Kortom, het product dat je koopt is waarachtig gebaseerd op planten, puur en vrij van gifstoffen.

Puur én duurzaam

Bij Testa kan je rekenen op kwaliteitsvolle en zuivere alternatieven om omega 3 te kunnen opnemen. Er zijn verschillende opties binnen het aanbod capsules, al naargelang waar je je focus op wilt leggen. Welke keuze je ook maakt, Testa kiest voor datgene wat het meest aansluit bij een gezonde en duurzame levensstijl. Ook voor de oceanen is het immers veel beter nieuws als we kiezen voor algenolie; we vermijden zo onder andere overbevissing. Kies dus voor je eigen gezondheid en het welzijn van de aarde.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?