Top 10 van plaatsen in Nederland; weekend weg

Een Top 10 van plaatsen in Nederland voor jou op een rij. Op moment kunnen we niet zoveel. Wat heel erg jammer is. Want we zijn er zo aan toe, dat is wat ik om mij heen hoor. Even eruit, even een andere omgeving. En daarom dachten wij hoe leuk is het om voor jullie een Top 10 te maken om er een dagje of weekend op uit te gaan. Maar dan natuurlijk wel in ons eigen land, want vliegen mag nog niet. Maar dat is ook geen straf hoor om in Nederland eropuit te gaan.

Want wat zijn wij gezegend met mooie plekjes. Plaatsen waar ik de naam nog niet van wist. Ook deze keer hebben wij weer hulp gekregen van ons collega bloggers, dankjewel allemaal. Er waren zoveel inzendingen dat we een keuze moesten maken. Dat was niet makkelijk maar naar onze mening is het toch aardig gelukt.

Top 10 van plaatsen in Nederland; weekend weg

Klik op de link en zo is er te zien wat er allemaal te doen is en waarom jij juist dat ene plekje in Nederland moet bezoeken. Er zit denk ik wel voor ieder een leuk plaatsje bij. Nou ga snel ontdekken welke plaats het beste bij jou past. En ga je een weekend of een dagje eruit dan wensen we jou heel veel plezier en geniet ervan.


1-Myfootprints: Kinderdijk

Kinderdijk is een klein dorpje aan de rivier de lek in Zuid-Holland. Hier ontdek je de 19 schitterende watermolens die gebouwd zijn rond 1740 en in 1997  zijn ze uitgeroepen tot het Unesco werelderfgoed. Kinderdijk is vanwege zijn molens en geweldige omgeving één van de meest bezochte toeristische trekpleisters van Nederland.


2-Reis gelukjes: Waddeneiland-Vlieland

Vlieland is het kleinste bewoonde eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Het is bedekt met heel veel groen en heeft veel hoge duinen en 12 kilometers lange stranden. Op het eiland mogen geen auto,s komen en daarom is het er lekker rustig. Het is de perfecte bestemming voor mensen die heerlijk tot rust willen komen en willen genieten van de prachtige natuur.


3-Safe and healthy travel: Forteiland-pampus IJmeer

Pampus is een forteiland in het IJmeer. Het is een kunstmatig eiland met een eind 19e eeuw gebouwd zeefort dat tegenwoordig ’s zomers voor bezoekers is geopend.


4-Globegirl: Schiedam

Schiedam is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Hier staan de hoogste molens ter wereld. Op nog geen 10 minuten afstand van Rotterdam vind je een aantal jeneverbranderijen, romantische grachten, monumentale pakhuizen en karakteristieke ophaalbruggen. Ideaal voor een weekend of dagje eruit.


5-Sillysis: Kampen

Kampen ligt in Overijsel met een eeuwenlange traditie van handel en scheepsvaart. In de oude binnenstad bevinden zich prachtige monumenten. Om deze indrukwekkende monumenten te ontdekken is een stadswandeling de beste manier om dat te doen.


6-Gotravelinge: Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en ligt in de provincie Noord-Holland. Op Texel ben ik verliefd. We zijn er nu al denk ik zes keer geweest en het blijft een geweldig eiland. Het is gewoon zo gemoedelijk en er is van alles te doen. Strand, zee, leuke restaurantjes, cafe,s en winkeltjes. En vooral mooie bezienswaardigheden. Ik vindt Texel een echte aanrader voor een weekendje weg of langer. Voor één dag is het te kort om alles gezien te hebben.


7-Voor mijn kleintje: Arnhem

Arnhem ligt in de provincie Gelderland. Zelf ben ik ook ooit in deze stad geweest maar dan enkel en alleen om te shoppen en dat was goed gelukt, hihi. Maar er is hier meer te doen en dat kun je allemaal zien als je op de link klikt.


8-Fabtastictravels: Breda

Breda is een gezellige bourgondische stad in het zuiden van Nederland. Zelf ben ik een aantal keren in deze stad geweest. Dat was toen ik in de twintig was en verkering had met een jongen die studeerde in Breda. Veel van de stad heb ik niet gezien eigenlijk alleen het centrum. Fabiën heeft hier ook gestudeerd en laat aan aan jullie de leuke hotspots, fotoplekjes en bezienswaardigheden zien.


9-Bestemming buitenlucht: Hellevoetsluis

Hellevoetsluis ligt in de provincie Zuid-Holland. Ik had er nog nooit van gehoord. Het is een oude vestigingsstad. Er is meer te doen dan je op het eerste gezicht zou denken. En in dit artikel vind je dan ook tips wat er zoal te doen is in deze stad.


10-Huis van Alex: Harderwijk

Harderwijk is een bruisende, romantische, culinaire hanzestad aan het water gelegen in de provincie Gelderland. Zelf ben ik ooit naar het dolfinarium geweest maar verder dan dat ben ik niet gekomen. In Harderwijk heb je leuke wandelroutes veel historie en mooie bezienswaardigheden. Alexandra vertelt jou er alles over.


Top 10 plaatsen in Nederland

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

2 Reacties

 1. 8 maart 2021 / 12:49 pm

  Wat een mooi lijstje is het geworden. Super leuk om hier inspiratie uit op te doen!

  • Elsa
   9 maart 2021 / 7:26 pm

   Ola Rowan, superleuk om te horen dat jij inspiratie kunt op doen via ons artikel! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?