Gevulde champignons met zalm uit de oven – Voorgerecht

Gevulde champignons met zalm uit de oven : Wat is dit voorgerecht  lekker. Een aanrader. Als voorgerecht krijg je één grote champignon maar eigenlijk wil je nog meer. Dit recept is een mooi voorgerecht op te serveren. De gasten zullen verrast zijn. Het enigste waar je op moet letten is allergie.

Er zijn helaas nog veel mensen die allergisch zijn voor champignons of ze gewoon niet lusten. Dat moet je van te voren vragen als je dit recept  serveert. Deze XXL-champignons heb ik bij de supermarkt gekocht. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel winkels die ze hebben. Zalm is de vis die ik gekozen heb, maar je kunt ook verse kabeljauw gebruiken. Ook superlekker!

 Gevulde champignons met zalm uit de oven

Ik ben dol op champignons en dit recept is een van mijn favorieten. Heel makkelijk om te maken, zoals de meeste recepten op ElsaRblog. Ik hou van simpel en snel resultaat. In dit recept heb ik stukjes truffel gebruikt maar je kunt ook een beetje truffelmayonaise gebruiken. Ook zonder is lekker! De gorgonzola kaas geeft al heel veel smaak aan de champignons. Ik heb XXL-champignons gebruikt maar je kunt ook iets kleinere gebruiken, maar serveer dan 2 stukjes per persoon. Klaar in 30 min.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen op ElsaRblog of op onze social media @elsarblog. We zullen het echt super gaaf vinden om jouw mening te horen.


Wat je nodig hebt: voor 4 personen

30 min.

  • 4 XXL champignons
  • Gorgonzola kaas
  • Courgette (in stukjes gesneden)
  • Tomaten (in stukjes gesneden)
  • 1 stuk verse zalm
  • 1 kleine truffel

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 220°.

Met een lepeltje haal je de stelen uit de champignon.

Maak een kleine kuil.

Nu de courgette en de tomaten stukjes in de champignons, vervolgens de zalm in stukjes gesneden, de kaas en als laatste bestrooien met hele kleine stukjes truffel (kan ook zonder).

In de oven 20 min. Heerlijk!!! Serveer met een lekker stuk brood.

Met een lepeltje haal je de stelen uit de champignon.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?