Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 17

Graag willen we jullie voorstellen aan Yvonne van de site Yvonnereistverder. Zij is vandaag onze gast in de rubriek Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 17. Yvonne heeft een passie voor reizen en fotograferen. En dat is ook terug te zien op haar site. Al haar reisverhalen en reisfoto’s deelt ze dan ook.

Neem vooral eens een kijkje. Maar voordat nemen we je eerst mee naar de antwoorden van Yvonne op onze favoriete rubriek Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?.

Wil je ook net als  Yvonne  mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Yvonne van de site YvonneVanDerLaan.nl

*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Yvonne van der Laan. Mama, fotograaf, blogger en juf. Aangenaam. šŸ™‚ Ik ben geboren in Limburg, maar heb meer dan 15 jaar in de stad Groningen gewoond enben nu met mijn gezin neergestreken in Gelderland. A op mijn 6deof 7deverkondigde dat ik later wereldreiziger ging worden. Die droom is uitgekomen, want ik heb al veel van de wereld gezien. En hoewel ik graag op reis ben, samen met mijn man en onze 2 meiden, kan ik er ook van genieten om in en om ons huis in Elst te zijn.

Toch gaat er geen dag voorbij dat ik niet met reizen bezig ben. Van bladeren door oude foto’s, een bestemming voor één van de volgende reizen kiezen tot het adviseren van kennissen die spontaan langs komen om advies te vragen over hun volgende vakantie.

Yvonne wandelen Georgië

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ik heb eigenlijk geen idee, ik houd dat niet zo bij, maar ik zal speciaal voor jullie even tellen. Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Monaco, Zwitserland, Spanje, Andorra, Portugal, Italië, Vaticaanstad, Noorwegen, Denemarken, Estland, Letland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Kroatië, Griekenland, Malta, Georgië, Turkije, Rusland, Mongolië, de Filippijnen, Thailand, Laos, Cambodja, India, Myanmar, Sri Lanka, Nepal, China, Kyrgyzstan, Marokko, Egypte Zuid-Afrika, Swaziland, Peru en het meest recent Indonesië. Dat zijn er toch zomaar 42. In veel landen was ik meer dan eens en in China reisden we de tweede keer maar liefst 3 maanden rond, net als in India, waar we daarna nog 4 keer zijn terug geweest. We verkennen een land graag intensief.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Er is maar 1 land waar we inmiddels 5 keer zijn geweest en dat ons steeds maar weer terug blijft roepen. Dat is India. Onze oudste dochter, van 5, is er inmiddels ook 2 keer geweest en vraagt vaak wanneer we weer die kant op gaan. De openheid van de mensen, de geuren en kleuren, het eten en de geweldige afwisseling in landschappen en bezienswaardigheden is wat ons zo blij maakt in India. De chaos, die veel mensen zo afschrikt aan het land, vinden wij gewoon heerlijk. Er is altijd wel wat te doen en te beleven. Zelfs een korte wandeling naar een straat verderop kan in India al een avontuur zijn.

Yvonne mooie bezienswaardigheden India
Yvonne mooie mensen India

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Dat is een lastige.. er zijn veel landen die in me opkomen, maar onze reis naar Georgië  vorig jaar was wel heel gaaf. Het land is zo divers en gastvrij. We hebben er veelal overnacht in homestays, bij de vriendelijke bevolking thuis en gewandeld en paard gereden in de bergen. Ook zagen we prachtige oude kerken en bezochtenwe een oude mijnwerkersstad, waar de kabelbanen uit de Russische tijd een bijzondere verschijning waren. We sloten af aan de Zwarte Zee

Yvonne paardrijden Georgië

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Inmiddels heb ik, na alle reizen, zo veel foto’s gemaakt dat ik het lastig vind om er één uit te kiezen. Deze foto heeft jaren als enorme poster bij ons aan de muur gehangen en is denk ik nog steeds wel mijn favoriet. Gemaakt in Nepal, tijdens het lopen van de Jomsomtrek, kwamen we een moeder tegen met dit manneke in haar draagdoek. Ik ben echt een mensen-fotograaf, want ook al mijn andere favoriete foto’s zijn foto’s van de lokale bevolking.

Yvonne favoriete reisfoto

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Eigenlijk geen enkel land. Ik vind elk land wel iets unieks hebben, wat maakt dat het anders is dan de rest., Ik ben erg geïnteresseerd in andere culturen en dat zorgt er wel voor dat ik verre bestemmingen vaak fijner vind.

Yvonne interesse in andere culturen

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Terug naar India willen we in elk geval. En voor komend jaar staan onder andere Oman en Albanië op het programma, waar ik ook heel benieuwd naar ben. Verder staan Madagascar en Namibië hoog op ’t lijstje, maar dit zijn behoorlijk prijzige bestemmingen voor een gezin. Wie weet.. winnen we eens een keer de loterij, haha.

                  Liefs,
                          Yvonne 


Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?