Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 49

De rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? gaat maar door en door. Wat zeker heel erg tof is. We zijn nu al bij Deel 49 en de volgende wordt dus Deel 50. En dat willen we graag dan vieren met een winactie. Dus hou ons vooral in de gaten.

Deze keer willen we je graag voorstellen aan Lizette van de blog Reismuts.nl. Reizen is haar grote passie. Ze houdt ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken, mengen in andere culturen, verbazen over tradities en gebruiken, bijzondere ontmoetingen met mensen en gesprekken in vreemde talen, ronddwalen in steden en dorpjes. Ook houdt ze van avontuur in dichte jungles en genieten van oneindige uitzichten en mooie bounty eilandjes ontdekken. En dan terug keren met leuke, mooie onbetaalbare herinneringen. En dit alles deelt ze op haar blog. Neem zeker eens een kijkje. En geniet van haar verhalen en foto’s. Maar voordat gaan we nu eerst naar de antwoorden van Lizette. Heel veel leesplezier en tot de volgende van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?.

Tip: Volg Lizette op haar Instagram of  Facebook

Wil je ook net als Lizette mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Lizette en ik woon samen met mijn man Remco en zoontje Mats in Tilburg. In het dagelijks leven ben ik HR adviseur. Mijn vrije tijd breng ik graag met Mats door. Verder hou ik enorm van reizen. Daar schrijf ik over op mijn blog Reismuts.nl. En die blogs zijn erg uiteenlopend. Toen ik het reisvirus te pakken kreeg, zwierf ik vooral solo met mijn rugzak low budget over de wereld. Inmiddels maak ik samen met mijn gezinnetje reizen en dat is toch wel anders geworden.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Toevallig heb ik het laatst geteld op zo’n kras-wereldkaart. Het zijn er 45 tot nu toe. Vroeger vond ik het echt een ‘ding’ en wilde ik alleen maar naar landen waar ik nog nooit eerder geweest was. Inmiddels denk ik daar wel anders over. Als je iets heel mooi vindt, waarom zou je dan niet nog een keer terug gaan. Zeker nu met ons zoontje, ik vind het super leuk om Mats de wereld te laten zien. Daarom ga ik dit jaar weer naar Jordanië.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Indonesië is zonder twijfel mijn favoriete bestemming. Tot nu toe heb ik de eilanden Sumatra, Java, Bali en Lombok bezocht. En allemaal hebben ze weer iets anders wat me betoverd heeft. Op Sumatra heb ik Orang-oetans in de jungle gezien. Dat vond ik waanzinnig tof!

Indonesië

De tempelcomplexen op Java zijn erg bijzonder. En op de gili eilanden bij Lombok heb je weer magisch mooie stranden. Ik zou heel graag weer eens terug gaan.

Borobodur, Yogjakarta, Indonesië

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Die vind ik lastiger te kiezen. Ik denk dan toch Argentinië. De natuur in Patagonië vind ik fascinerend.

Argentinië

En in het noorden heb je de indrukwekkende Iguacu watervallen. Ook de vriendelijke cultuur spreekt me aan. En ik heb een liefde voor Spaans.

Argentinië

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Dit vind ik heel moeilijk, maar dan ga ik voor de foto van de condor in Peru. Misschien op zich niet persé een heel bijzonder plaatje, maar het was meer het gevoel dat ik door de foto kreeg. Ik lag op mijn rug al dik een uur naar de lucht te turen, maar er waren geen condors te bekennen. En net toen andere mensen het opgaven en weg gingen, dook dit prachtige exemplaar op. Ik ben niet zo geduldig van mezelf, dus het voelde toen als een enorme beloning.

Peru

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Dat is absoluut India. Jaren geleden maakte ik mijn tweede solo backpackreis en koos toen dit land. Het was TE. Te overweldigend. Te druk. Te smerig. Te shockerend.

India

Ik was er gewoon niet goed op voorbereid. Het moeilijkste vond ik dat ik me in mijn persoonlijke space aangevallen voelde door de mensen daar. Met name in de nachttrein voelde ik me onveilig. Daarom besloot ik na een paar dagen naar Nepal door te reizen. Als ik er nu nog eens naar toe zou gaan, zou ik het wel anders ervaren denk ik. Nu zoek ik namelijk graag plekken op die me verwonderen; toen was ik er niet klaar voor.

Aan de Ganges, Varanasi, India

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Mijn wensenlijst is vrij lang. Bovenaan staat Cambodja. Ankor lijkt me echt waanzinnig mooi. Maar dat zal vanwege de malaria nog wel even moeten wachten. Verder zou ik graag naar Cuba gaan, nu het nog niet teveel veranderd is. En de natuur in Canada vind ik fantastisch. Bijvoorbeeld het gebied met ijsberen, dat lijkt me fenomenaal. Maar er zijn ook plekken dichterbij huis, zoals Bosnië en Montenegro. Ik hoor van anderen dat ook daar de natuur prachtig is. En zo kan ik dus nog wel even door gaan.

Groetjes Lizette

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

1 Reactie

  1. Yvonne van der Laan
    2 juli 2019 / 9:41 am

    Leuk om te lezen Lizette! Naar Argentinië zou ik ook zeker een keer willen. De natuur lijkt me fantastisch daar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?