DIY projecten om je badkamer te pimpen

DIY projecten om je badkamer te pimpen

De badkamer is vaak een vergeten ruimte als het gaat om interieurdecoratie. Maar met een beetje creativiteit en handigheid kun je deze functionele ruimte toch omtoveren tot een echt pareltje. Met deze 5 leuke DIY projecten ben je alvast een tijdje zoet!

Mozaïektegels

Een van de makkelijkste manieren om een saaie badkamer muur op te fleuren, is door deze te decoreren met mozaïektegels. Je kunt mozaïektegels kopen in allerlei kleuren en vormen. Daarmee kun je dan zelf een mooi patroon creëren op je muur. Je zult zien dat het resultaat echt prachtig is! Let er wel op dat je een kale muur kiest zonder spiegels, kasten of een handdoekradiator. Dat werkt gemakkelijker en dan hoef je geen rekening te houden met oneffenheden in je patroon. 

Zwevende planken

Zwevende planken zijn erg stijlvol en toch net dat tikkeltje specialer dan een gewoon rekje of badkamerkast. Je kunt ze zelf maken met wat houten planken en steunbeugels. Hang ze aan de muur boven de wastafel of naast half vrijstaand bad om extra opbergruimte te creëren voor handdoeken, toiletartikelen en leuke items zoals planten of geurkaarsen.

Houten accenten

Houten accenten kunnen een erg mooie charme toevoegen aan je badkamer. Je kan bijvoorbeeld zelf een originele houten spiegel omlijsting maken van oud hout. Wil je echt origineel uit de hoek komen? Bouw dan een badkamerrek van oude houten pallets. 

Geurkaarsen 

Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf kaarsen te maken? Je kunt natuurlijke oliën gebruiken om de kaarsen te parfumeren en kleurstoffen om ze aan te passen aan de kleuren van je badkamer. Kies geuren zoals lavendel, eucalyptus of vanille voor een rustgevende sfeer. Je kunt de kaarsen op de badrand zetten of op een plank als decoratie

Plantenmuur

Een verticale tuin in je badkamer kan een echt wow-effect creëren. Hang wat wandplanken op en plaats kleine potjes met luchtzuiverende planten zoals varens, sansevieria of varens. Deze planten doen het goed in vochtige omgevingen en zorgen bovendien voor een frisse, natuurlijke uitstraling voor je badkamer. Tot slot zuiveren ze ook de lucht, waardoor je badkamer niet alleen mooi, maar ook gezond is.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?