3 leuke sporten voor tijdens de zomer

3 leuke sporten voor tijdens de zomer

De zomer is weer aangebroken. Veel mensen hebben hierdoor meer energie. De dagen zijn langer en het zonlicht kan je meer energiek laten voelen. Dit is ook de reden dat veel mensen weer gaan sporten in de zomer. Wil je ook gaan sporten, maar weet je nog niet welke sport je wilt gaan doen? Laat je dan inspireren. In dit artikel zijn drie sporten voor je op een rijtje gezet.

Begin met hardlopen

Wil je een sport gaan doen, die je overal kunt doen én gratis? Dan is hardlopen iets voor jou. Het enige wat je nodig hebt, is goede hardloopschoenen en een sportoutfit. Door echt voor goede kwaliteit hardloopschoenen te kiezen verklein je de kans op blessures. Een nadeel van hardlopen is namelijk dat het een blessuregevoelige sport is. Gelukkig kun je de kans op blessures verkleinen door naast goede hardloopschoenen ook het trainen goed op te bouwen. Op het internet vind je vele trainingsschema’s voor beginnende en gevorderde hardlopers. Loop je liever in een groepje? Dan kan je je aansluiten bij een groeples. Dit kost wel geld. Daarnaast zijn er vaak ook hardlopers die samen een groepje vormen, waar geen kosten aan verbonden zijn. Kijk hiervoor eens op Facebook.

Ga zwemmen

Als je op zoek bent naar een sport waar je al je spieren meetraint, is dit een goede keuze. Bovendien is zwemmen een van de minst blessuregevoelige sporten. Hierdoor is het ideaal als je gevoelig bent voor blessures. Tijdens de lente kun je lekker buiten zwemmen. Vind je het nog te koud? Dan zijn er ook genoeg binnenzwembaden. Je kunt kiezen om alleen baantjes te zwemmen of een groeples te volgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van aerobics en spinning onder water. Waar wacht je nog op? Koop een nieuw badpak of bikini en ga aan de slag.

Begin met bootcamp

Vind je hardlopen leuk, maar ben je ook gek op krachttraining? Begin dan met bootcamp. Dit is het beste van deze twee werelden. Tijdens bootcamp train je vaak met je eigen lichaamsgewicht, maar er worden ook materialen bij gebruikt. Vaak zijn het High Intensity Interval Training (HIIT) oefeningen. Dit betekent dat de oefeningen op korte, hoge intensiteit worden uitgevoerd en afgewisseld worden met korte momenten van rust of oefeningen op lage intensiteit. Je kunt bootcamp volgen bij een sportschool, personal trainer of een speciale bootcamp aanbieder.

Houd jezelf gemotiveerd door jezelf te belonen met bijvoorbeeld een strapless bh of bh zonder beugel in de maat van jouw ideale lichaam.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?