3 tips om de juiste dekking voor je bestelauto te kiezen

3 tips om de juiste dekking voor je bestelauto te kiezen

Heb je een eigen bedrijf en wil je beginnen met het bezorgen van producten bij klanten? Dan is de kans groot dat je op zoek gaat naar een bestelauto. Misschien heb je er zelfs al wel eentje gevonden. Voordat je met dit voertuig de weg op mag, moet je eerst een bestelautoverzekering afsluiten. Weet je niet goed welke dekking je moet kiezen? Dan komen de onderstaande 3 tips vast en zeker van pas.

 

1. Verdiep je in de mogelijkheden

Bestelauto’s kunnen op verschillende manieren verzekerd worden. Daarom is het handig om je eerst in de mogelijkheden te verdiepen voordat je een bestelautoverzekering afsluit. Bij veel verzekeraars kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Als je in het bezit bent van een bestelauto, ben je wettelijk verplicht om het voertuig minimaal te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade die je met het voertuig aanricht aan (de spullen van) anderen.

Het kan zijn dat je de dekking van een WA-verzekering wat magertjes vindt. In dat geval kun je voor WA + Beperkt Casco kiezen. Je bent dan niet alleen verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen aanricht, maar ook bepaalde schade aan de auto zelf wordt vergoed. Denk hierbij aan schade door zaken als brand, inbraak en storm. Wanneer ook dit je nog niet ver genoeg gaat, verzeker je jouw bestelauto allrisk. Bij veel verzekeraars staat deze verzekering bekend onder de naam WA + Volledig Casco. Je bent dan verzekerd voor alle bovenstaande zaken, maar ook schade aan jouw bestelauto door een aanrijding of vandalisme wordt vergoed.

 

2. Kijk naar de leeftijd van de bestelauto

Door je in de mogelijkheden te verdiepen, weet je misschien hoe je jouw bestelauto het beste kunt verzekeren. Kun je niet kiezen? Laat je dan leiden door de leeftijd van het voertuig. Wanneer je een bestelauto ouder dan 10 jaar gekocht hebt, volstaat een WA-verzekering in de meeste gevallen. De dagwaarde van het voertuig is dan vaak dusdanig laag dat het niet interessant is om hem beter te verzekeren. Eigenaren van een bestelauto die tussen de 6 en 10 jaar oud is kiezen vaak voor WA + Beperkt Casco. Is het voertuig jonger dan 6 jaar? Dan kun je hem het beste allrisk (WA + Volledig Casco) verzekeren.

 

3. Staar je niet blind op de prijs

Een bedrijfswagen verzekeren kost geld. Je draagt namelijk iedere maand premie af voor deze verzekering. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet onnodig veel wilt betalen, maar het is niet verstandig om je blind te staren op de prijs. Je betaalt weliswaar een lage premie als je voor de minst uitgebreide dekking kiest, maar je bent ook minder goed verzekerd.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?