3x op stedentrip in België

3x op stedentrip in België

Een stedentrip maken is de perfecte manier om even uit de dagelijkse sleur te komen. Je bevindt je in een andere omgeving en bent meer bezig met je reis dan de taken en verplichtingen van je dagelijkse leven. Juist daarom is het soms goed om een stedentrip te boeken. Als je wat minder tijd hebt en liever niet te ver reist, kun je in België een paar prachtige steden bezoeken. Wat er in deze steden te doen is en waarom je hier heen wilt, zetten we in deze blog voor je op een rij.

Antwerpen

Je kent het gezegde misschien wel: diamanten zijn een vrouw haar beste vriend. Of dit nu echt zo is, durven we niet te zeggen. In de diamanthoofdstad van de wereld, zullen veel mensen je zeggen dat het wel zo is. Door eeuwen aan ervaring met diamanten en de ligging van de stad, is dit al eeuwen het centrum voor diamanten. Je kunt hier dan ook meer dan genoeg over leren in musea, maar ook wanneer je over straat loopt en prachtige winkels en beelden ziet. Daarnaast kun je in Antwerpen goed shoppen en wandelen. Het oude stadscentrum staat vol prachtige gebouwen, wat een wandeling een stuk interessanter en mooier maakt.

Gent

Van prachtige wandelingen langs de Gras- en Korenlei tot een spannend bezoek aan burcht Het Schravensteen, een stedentrip Gent is leuk voor iedereen. De stad heeft prachtige gebouwen die je kunt bezoeken om meer over de historie te leren. Daarnaast zijn er meer dan 40 musea om te bezoeken, een prachtig, oud centrum om te shoppen en uitgestrekte bossen en landschappen om doorheen te wandelen of fietsen. Je kunt in Gent ook genieten van verschillende restaurants en bars of een feestelijke avond beleven in één van de clubs of bars. Wat je ook wilt doen tijdens je stedentrip, in Gent kun je het beleven.

Brugge

Een romantisch weekend weg, maar liever een keer wat anders dan Parijs of Venetië? Dan wil je Brugge een keer bezoeken. Dankzij de paardenkoetsen, kanalen, oude straatjes en steegjes, kun je samen genieten van deze romantische stad. Wandel door het oude centrum, maak mooie foto’s samen en proef de echte Belgische chocolade. Daarnaast kun je samen ook meer te weten komen over de historie van de stad in de musea en bezienswaardigheden. Samen heerlijk eten in één van de restaurants of een middagje samen shoppen, is in Brugge ook geen probleem! Zo kun je hier vintage- brocante- en tweedehandswinkels vinden, maar ook bekende winkelketens en modehuizen bezoeken.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?