4 alternatieve manieren om je reisherinneringen vast te leggen

4 alternatieve manieren om je reisherinneringen vast te leggen

Tijdens het reizen maak je de meest unieke herinneringen van je leven. Het zou dan ook zonde zijn als je deze zou vergeten vast te leggen, toch? Zo heb je achteraf niet de mogelijkheid om ze, eventueel met vrienden of familie, opnieuw te bekijken. Wanneer je alles goed hebt bijgehouden, is dit het moment dat je je fantastische reis kan herbeleven. Foto- en videobeelden maken we meestal sowieso, maar welke manieren zijn er nog? In dit artikel som ik er vier voor je op.

Wereldkaart

Op een wereldkaart kan je aan de hand van pins bijhouden welke landen of steden je allemaal bezocht hebt tijdens je rondreis. Je kan ook een versie aanschaffen waarop je een bezocht land moet wegkrassen. Een wereldkaart is leuk om te combineren met visuele zaken zoals foto’s. Je kan deze dan pinnen op een bepaalde bestemming.

Social media

Deel je je ervaringen graag met je vrienden, terwijl je ze bijhoudt voor jezelf? Dan zijn social media de ideale manier. Platformen zoals Instagram, Swarm en Be Real bieden de mogelijkheid om al je herinneringen te posten aan de hand van foto’s/video’s. Het voordeel is dat ze ook vaak je locatie bijhouden, zodat je achteraf perfect weet waar de herinnering gemaakt is. Bovendien sturen apps zoals Be Real dagelijks meldingen waardoor je nooit vergeet om dagelijks minstens één beeld vast te leggen. 

Reisdagboek

Ten derde kan je al je onvergetelijke ervaringen noteren in een reisdagboek. Dit kan voor de trip kopen in een winkel, of het kan een leuk idee zijn om er zelf één te maken. Zo kan je deze volledig aanpassen aan de bestemming en je persoonlijke voorkeur. De eerste zinnen kan je al beginnen schrijven bij aankomst aan de parking bij Zaventem Airport, waar je je auto parkeert. Foto’s en kleine souvenirs achteraf toevoegen, zullen het lezen na de reis nog interessanter maken.

Vlogs

Tot slot weerspiegelen vlogs enorm accuraat wat voor leuke herinneringen je hebt gemaakt. Het zijn namelijk korte videofragmenten waarin je vertelt over je activiteiten tijdens de reizen. Hetzelfde principe als bloggen dus, maar dan door alles vast te leggen op camera in plaats van te noteren. Ook met het maken van vlogs kan je al starten vanop de parking bij Charleroi Airport. Zo heb je achteraf de mogelijkheid om ze allemaal aan elkaar te monteren tot een fantastische aftermovie.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?