5 belangrijke zaken die mijn blog draaiende houden

5 belangrijke zaken die mijn blog draaiende houden

Dit is een gesponsord artikel.

 

Een blog hebben is één ding, maar het populair maken en houden van je blog is een veel grotere uitdaging. Wil je jouw blog geliefd maken onder een groeiend publiek volgers, dan kan dat door je te focussen op de meest belangrijke zaken blog. Maar met welke belangrijke zaken blog moet je rekening houden om te zorgen voor groei?

 

1. Samenwerking met gastbloggers

Een van de meest belangrijke zaken blog voor meer populariteit, is om een samenwerking aan te gaan met gastbloggers. Het dan natuurlijk het liefst gastbloggers die veel volgers hebben en dus een grote potentiële doelgroep met zich meebrengen. Kernpunt van onderlinge samenwerking tussen bloggers is dat je content deelt en zo een grote publiek kunt bereiken. Door elkaars populairste blogs te delen bezorg je elkaar meer volgers en profiteren jullie allebei.

 

2. Goed internet voor thuis

Professionele bloggers die in trek willen zijn en blijven bij hun volgers, moeten de beschikking hebben over goed internet voor thuis. Omdat je als blogger vrijwel altijd vanuit huis werkt, moet jouw thuisinternet voldoende snelheid en capaciteit hebben. Regel hiervoor een internetconnectie met voldoende snelheid bij een betrouwbare provider. Zo heb je altijd de garantie op goed werkend internet en kun je jouw blogs plaatsen wanneer jij dat wil.

 

3. Trending onderwerpen bijhouden en daarover schrijven

Als moderne blogger is het tegenwoordig een must om de actualiteit in de gaten te houden en daar op in te spelen. Als je posts wilt plaatsen die trending gaan worden, is een verbinding met de actualiteit een absolute noodzaak. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk of noodzakelijk. Maar blogs die inspelen op wat er in de samenleving speelt, hebben een grotere kans om trending te worden dan blogs die dit niet doen. Denk bijvoorbeeld aan economisch nieuws (geef bijvoorbeeld tips om energie te besparen) of nieuws uit de sportwereld (schrijf blogs over grote sportevenementen in relatie tot de sport die je zelf beoefent). Er zijn op dit gebied tal van mogelijkheden!

 

4. Lekkere recepten delen

Wat bij veel hedendaagse en populaire bloggers echt opvalt, is dat lekkere recepten het vaak ook goed doen bij het lezende publiek. Je gunt de lezers zo niet alleen een heerlijke lekkernij, maar laat hiermee ook een stukje persoonlijke smaak zien. Dus heb je een keer heerlijk genoten van een zelfgemaakt of al bestaan recept? Deel dat dan gerust met je volgers. Je zult zien dat goede recepten letterlijk én figuurlijk bij je volgers in de smaak gaan vallen. Misschien wordt jouw recept wel trending en gaan je volgers deze delen met anderen, zodat je bereik nog groter wordt. Plaats echter wel alleen écht goed of originele recepten. Geef bestaande recepten dus op een of meer punten een persoonlijke draai, zodat jouw recept uniek is en opvalt te midden van de massa recepten van tegenwoordig. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar een recept dat je zelf hebt ontwikkeld of bedacht is toch wel het neusje van de zalm en maakt daardoor meer kans om op te vallen!

 

5. Actief zijn op social media

We sluiten af met een van de belangrijkste tips om een succesvol blogger te worden. Dat is namelijk: ervoor zorgen dat je goed zichtbaar bent de belangrijkste sociale media. Kies hierbij voor socialmediakanalen die veel gebruikers hebben. Prima kanalen zijn bijvoorbeeld Twitter, YouTube en Facebook, maar ook jongere kanalen als Instagram, SnapChat of TikTok mogen op jouw lijstje eigenlijk niet ontbreken. Door geregeld leuke, inspirerende of leerzame posts op dit soort kanalen te plaatsen, kun je een veel groter publiek bereiken dan wanneer je alleen vertrouwt op je eigen blogwebsite.

 

Image by Racool_studio on Freepik
Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?