5 liefdesgedichten van Portugese dichters

Voor Valentijnsdag, heb ik 5 liefdesgedichten vertaald in het Nederlands van bekende Portugese dichters. Ik vind liefdesgedichten ontzettend mooi! Liefde is een van de mooiste gevoelens wat iemand kan ervaren. Ook een van de pijnlijkste. Geluk en verdriet zijn meestal een van de sterke gevoelens van de liefde. Lees maar rustig deze mooie liefdesgedichten en geniet ervan.

5 liefdesgedichten van Portugese dichters

5 liefdesgedichten

Deze 5 liefdesgedichten van Portugese dichters kun je gratis “opslaan als” en printen. Heel toepasselijk voor Valentijnsdag als cadeau of om op te sturen. Ook in een lijst op de muur in de slaapkamer, staat het heel leuk!

Eerder heb ik een artikel geschreven met Nederlandse Valentijn quotes. Die zijn ook heel leuk om te lezen. Helemaal speciaal gemaakt door ElsaRblog en gratis voor jouw aangeboden. Neem een kijkje op dit artikel dat zal je leuk vinden als je een beetje romantisch bent.


Dit gedicht is van Florbela Espanca

Dit gedicht is van Florbela Espanca. Een van mijn lieveling dichters. Zij heeft met zoveel passie geschreven dat ik als haar gedichten lees, voel ik wat zij voelt.


Fernado Pessoa is een van bekendste dichters van Portugal

Fernado Pessoa is een van bekendste dichters van Portugal. In mijn schooltijd moest ik veel gedichten van Fernando Pessoa lezen en beoordelen. In die tijd was het al geen straf om dat te leren en nu vind ik het helemaal geweldig!


Luís Vaz de Camões

Luís Vaz de Camões is voor mijn moeder, echt speciaal. Het zijn lyrische gedichten die heel populair zijn. Een bijzondere man in een bijzondere tijd van de ontdekkingsreizigers. Ook de liefde speelt een rol in zijn mooie gedichten.


Mooi liefdesgedicht van Joaquim Pessoa

Mooi liefdesgedicht van Joaquim Pessoa. Geschreven met passie en gevoel, vind je niet?


liefdesgedichten, Oneill

Alexandre Oneill is een belangrijk gedicht in de Portugese geschiedenis. Door zijn sterke mening is hij vaak door de PIDE (de politieke politie in de tijd van de dictatuur van Salazar) vastgezet.


Ik hoop dat je hebt genoten van deze bijzondere liefdesgedichten. Heb je al een gedicht gekozen om op te slaan?

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?