Arnhem Ik woon mooi, ik woon in Arnhem /25

Arnhem is de stad van vandaag in de rubriek ” ik woon mooi, ik woon in … ” Guiselaine heeft veel gezien en overal gewoond en niemand anders kan beter vertellen wat Arnhem zo bijzonder maakt. Met foto’s en antwoorden op mijn vragen kun je een idee hebben om Arnhem een keer te bezoeken of voor een weekend weg.

Arnhem Ik woon mooi, ik woon in Arnhem

Arnhem Ik woon mooi


* Wie ben je.

Ik ben Guiselaine Capella en ben sinds aug 2012 ondernemer. Ik woon sinds 1997 in Nederland en heb in 2006/2007 in Arnhem gewoond. Ik heb op verschillende plekken in Nederland gewoond. Zo heb ik eerder vertelt over mijn huidige woonplaats Nieuwegein en mijn geboorte-eiland Curaçao.

De laatste heb ik ook het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht. In deze editie wil ik je vertellen over Arnhem, waar ik  halfjaar gewoond heb in een antikraak pand. Mijn website: guiselainecapella

Ik ben Guiselaine Capella

Ik ben Guiselaine Capella


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Arnhem was het alternatief voor mij als digitale nomade die geen woning kon vinden in Utrecht. Ik woonde in Arnhem in een anti-kraak pand, maar dan net anders. Het was een oude uwv gebouw welke ze gerenoveerd hadden en luxe appartementen erin wilden bouwen.
Arnhem, Rozet

Arnhem, Rozet

En tussentijds bewoond wilden hebben. Dus hadden ze gemeubileerde studio’s en ik huurde 1 daarvan een halfjaar.
Ik ging als stadsgeograaf graag opzoek naar het verhaal van de stad Arnhem. Ik wandelde veel rond daar. Wat me vooral bij bleef was Rozet het bibliotheek en dat veel panden leeg stonden in het centrum.
 

"Nog meer mooie plaatsen voor een weekend weg in Nederland..."
Leuke plaatsen om te bezoeken in zeeland
Kinderdijk bezoeken Unesco werelderfgoed

*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Mijn favoriete plek was Rozet waar ik heerlijk door de kranten en boeken kon spitten. Ook kon ik daar zitten werken en kon ik op het dak de omgeving bekijken en fotograferen. Ik kon van het dak zelfs mijn wooncomplex zien.
Arnhem

Arnhem

Verder wandelde ik door de andere wijken om te kijken of deze stad wat voor me was, maar kwam tot de conclusie dat het een bible belt stad is en te kleine provinciestad, te ver van mijn Utrecht.

*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Arnhem is uniek daar het zichzelf goed profileert als een provinciestad en de plek is om de tweede wereld oorlog te beleven via musea en wandelingen en festivals. Arnhem is deels afhankelijk van grote broertje Nijmegen. Die twee steden kan je niet los zien van elkaar.

ik woon in Arnhem

ik woon in Arnhem


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Arnhem is het bezoeken waard voor de tweede wereld oorlog geschiedenis die overal in de stad leeft en de musea. Vooral in sept waren er toen ik er woonde in 2016 allerlei activiteiten rond de tweede wereld oorlog. Ik weet helaas niet of die er nog zijn in verband met covid. Maar de moeite waard om te bezoeken.

Arnhem centrum

Arnhem centrum


*Wat is er zoal te doen.

Als toerist zou ik vooral de musea, de natuur eromheen, de wijken en Rozet (bibliotheek) bezoeken. Je hebt ook een mooi uitzicht vanaf de kerk midden in het centrum. Ook een wandeling langs het water is de moeite waard.

Sunny greets,
 
Guiselaine Capella
 

Wil je ook net als Guiselaine meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

3 Reacties

 1. 6 februari 2022 / 5:19 pm

  Leuk artikel over Arnhem! Ik woon daar vlakbij. Op de overzichtsfoto is het kantoor te zien waar ik werk.

  • Elsa
   Auteur
   6 februari 2022 / 8:21 pm

   Dank je ☻ Oh echt?! Wat leuk zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?