De filterpomp: het hart van je zwembad

De filterpomp: het hart van je zwembad

Je zwembad onderhouden met onderstaande tips

Ben je de gelukkige eigenaar van een zwembad in de tuin? Dan begrijpen we dat je daar hartstikke blij mee bent. Een zwembad in de tuin brengt natuurlijk verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats geeft het de esthetiek van je tuin een boost. Daarnaast is een zwembad in de tuin natuurlijk ook bijzonder praktisch. Je kunt in de zomer bijvoorbeeld leuke tuinfeestjes geven en zelf kun je ook zwemmen wanneer je wilt. Regelmatig baantjes trekken is immers zeer gezond.

Tegelijkertijd is het natuurlijk ook belangrijk om je zwembad goed te onderhouden. Water is immers kwetsbaar en zeker met een zwembad in de tuin krijg je met meer vuil door verschillende weeromstandigheden te maken. Met de tips uit dit artikel lukt het je echter gemakkelijk om je zwembad mooi schoon te houden!

Schaf een goede filterpomp aan

Een goede filterpomp zwembad kan natuurlijk niet ontbreken. Maar veel mensen vragen zich af waarom ze dan eigenlijk een filterpomp nodig hebben. In principe heeft een filterpomp twee functies. In de eerste plaats houdt een filterpomp het water in beweging en daardoor komen er minder snel bacteriën en algen in het water.

Tegelijkertijd kun je met een filterpomp al het vuil wegfilteren en daardoor blijft het water helder en schoon. Uiteraard zijn er verschillende soorten pompen op de markt en het is belangrijk om te onderzoeken welke pomp het beste bij je zwembad past. Tegenwoordig is een zandfilterpomp erg populair.

Schoon het water

Natuurlijk kun je ook preventieve maatregelen nemen. Wanneer je helemaal schoon bent, voordat je het zwembad in gaat dan zal het water ook minder snel vies worden. Neem daarom eerst een douche of spoel je in de zomer even af met de tuinslang. Als er gras of modder ligt, dan is het ook verstandig om je voeten goed te wassen. Het klinkt natuurlijk vrij eenvoudig, maar toch zijn er veel mensen die direct in het zwembad duiken en dat is slecht voor de waterkwaliteit.

Niet te warm water

Het is natuurlijk heerlijk wanneer het water in het zwembad lekker warm is. Dat begrijpen we heel goed, maar tegelijkertijd is het onverstandig om het water te warm te maken. In de eerste plaats stijgen de energiekosten op die manier flink en dat is slecht voor jouw portemonnee en voor het milieu. Daarnaast krijg je met warm water sneller te maken met bacteriën en algen en daar zit je ook niet op te wachten.

Andere tips

Het is ook niet verstandig om je huisdieren in het water te laten. Zorg er ook voor dat je verschillende accessoires hebt. Denk bijvoorbeeld aan borstels, stofzuigers en schepnetten.

Je moet het water bovendien regelmatig controleren en onderzoek ook hoeveel chloor er in het zwembad mag. Wanneer er te weinig chloor in het zwembad zit, dan is het namelijk niet effectief. Zit er echter een zeer hoog gehalte chloor in het water? Dan kun je te maken krijgen met verschillende gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een jeukende huid en rode ogen.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?