Tips voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao

Tips voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao

Curaçao is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. Zowel boven als onder water is Curaçao beeldschoon. Met een zee die blauwer dan blauw is, prachtige stranden en natuurlijk het mooie weer is dit hét vakantie-eiland bij uitstek. Maar er is meer te beleven. Lees hieronder onze tips voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao.

 

Het mooie weer en de prachtige stranden

Curaçao kent stranden om verliefd op te worden. Het tropische eiland heeft brede, witte stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Gezien de relaxte sfeer die er heerst, is dit een uitstekende plek om tot rust te komen. Echter valt hier ook genoeg te beleven. Naast zonnebaden kan je er ook snorkelen of duiken. Het strand van de Jan Thiel baai en Mambo Beach zijn de populairste stranden van het eiland. Jan Thiel Baai is iets kleiner en minder massaal dan Mambo Beach. Breng een bezoekje aan de gezellige strandtentjes of cafés om tussendoor te genieten van een heerlijk drankje. Heb je wel eens gehoord van Klein Curaçao? Het onbewoonde eiland hoort bij Curaçao en heeft een prachtig koraalstrand. Veel toeristen kiezen ervoor om het eiland te bezoeken tijdens een excursie.

 

De cultuur op het eiland

Ondanks dat Nederland een rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Curaçao, zijn er meer Afro-Caribische invloeden. Op het eiland wonen mensen met een Europese, Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse herkomst. Er zijn ook veel Nederlanders gevestigd. Een smeltkroes van verschillende culturen dus. De cultuur van Curaçao staat bekend om de gastvrijheid. De bewoners hebben doorgaans een grote glimlach op hun gezicht en maken graag een praatje. Een woord dat ze op dit eiland niet kennen is ‘haast’. Het gehaaste tempo dat we in Nederland kennen, is voor Curaçaoënaars onbekend. Alles gaat hier ‘poko poko’. Dit is Papiaments voor ‘rustig aan’. Waarom vandaag doen wat ook morgen kan? Dit is het levensmotto op Curaçao. Daarnaast zorgen de hoge temperaturen ervoor dat je geen haast kan hebben. Wat ook niet vergeten mag worden is de muziek op het eiland. Tijdens carnavalsoptochten kan je genieten van de Curaçao Blues en de Tumba. Naast Carnaval kan je ook genieten van de vele andere festivals op het eiland.

 

Zwemmen met dolfijnen

Altijd al eens willen zwemmen met dolfijnen? Je kan je droom in vervulling laten gaan tijdens een vakantie op Curaçao. Het zwemmen met dolfijnen is een unieke ervaring. Je mag er ook dolfijnen trainen en voeren. En dat in open zee! Bij de Dolphin Academy leren ze je signalen om de dolfijnen kunstjes te laten doen. Op zoek naar meer uitdaging? Dan kan je er ook voor kiezen om te gaan duiken met dolfijnen. Vooraf aan deze belevenis krijg je een verkorte duikcursus.

 

Bezienswaardigheden

Breng een bezoekje aan de bekendste brug van Curaçao, de pontjesbrug. De brug verbindt twee stadsdelen, namelijk Punda en Otrobanda van Willemstad. Aan het water van Willemstad bevindt zich de kleurrijke Handelskade. De kleurrijke gevels zijn typerend voor het eiland. Ook een bezoekje aan natuurpark Shete Boka is de moeite waard. Er zijn genoeg mooie wandelroutes en bijzondere wandelomgevingen. Al wandelend Curaçao ontdekken is een echte aanrader. Neem wat te drinken en eten mee en laat koeltassen bedrukken. Tassen met logo vallen op en kan je eventueel ook aan de locals uitdelen. Mooie wandelgebieden, een levendige cultuur, geweldige duikmogelijkheden en natuurlijk het fantastische weer. Er is voor ieder wat wils. Curaçao, een Caribische zonvakantie die je zelf moet beleven.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?