Genieten van een heerlijke vakantie naar Lefkas in Griekenland

Genieten van een heerlijke vakantie: Lefkas is niet bepaald de meest voor de hand liggende vakantiebestemming in Griekenland. Dit neemt echter niet weg dat er veel mooie bezienswaardigheden zijn te vinden hier. Het is daarom echt een aan te raden vakantiebestemming. Zo kan je naar Nidri gaan in deze prachtige plaats kom je veel oude huizen tegen in een typische bouwstijl. Het is dan ook een stad met geschiedenis.

heerlijke vakantie naar Lefkas in Griekenland

Genieten van een heerlijke vakantie

Daarnaast kan je vanaf Nidri gemakkelijk naar de watervallen van Nidri. Deze prachtige watervallen zijn heel uniek om te zien omdat het water kristalhelder is en een mooie kleur heeft. Deze watervallen zijn niet aan te raden om te bekijken met kinderen, want de wandelroute hier naartoe is niet de makkelijkste.

Bezoek vooral ook de oude stad Nikopolis die je kan vinden in Lefkas. Deze stad is laten bouwen door keizer Augustus toen hij een grote overwinning boekte op zijn rivaal Antonius. Daarnaast kan je natuurlijk altijd genieten van de vele prachtige stranden die je kan vinden in Griekenland.


Bezoek ook eens Parga in Griekenland 

Parga is net als Lefkas niet de meest bekende vakantiebestemming, echter heeft ook deze streek veel te bieden. Zo kan je natuurlijk één van de bruisende steden en dorpen bezoeken en even tot rust komen op een prachtig strand. Maar je kan uiteraard ook genieten van de prachtige en bijzondere natuur die de streek Parga in Griekenland te bieden heeft.

Zo is het bezoeken van de boogbrug die over Aoos rivier buigt echt een aanrader. Deze brug is echt een uniek beeld in de wilde natuur die eromheen te vinden is. Een goed voorbeeld van deze wilde natuur is de Vikoskloof. Deze kloof staat te boek als de diepste kloof ter wereld, hij varieert van 450 tot 1600 meter diep. Deze wandelroute is daarom ook erg spectaculair. 


Waar anders dan naar Rhodos op vakantie 

 Rhodos

Rhodos

Uiteraard, de wel bekende Rhodos vakantie. Eigenlijk kent iedereen Rhodos wel als ze ook Griekenland kennen. Het is dé vakantiebestemming voor veel mensen. Rhodos is een van de grootste eilanden van Griekenland en is super populair bij toeristen. Veel mensen gaan naar Rhodos voor de stranden en de zon, maar natuurlijk is Rhodos-stad een prachtige plek om ook cultuur te ervaren.

In deze stad kan je zeer veel kerken bezoeken, want de stad heeft er meer dan 200! Daarnaast kan je veel middeleeuwse restanten vinden in de stad, zoals de Akropolis van Rhodos en veel grachten met andere verdedigingswerken. Daarnaast is het archeologisch museum een echt aan te raden plek voor een mooie tour door de geschiedenis. Rhodos is volledig gevuld met geschiedenis en historische restanten. 


Genieten van een heerlijke vakantie naar Lefkas in Griekenland

Genieten van een heerlijke vakantie naar Lefkas in Griekenland

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?