Gevulde eitjes met zalm – Gastblog 2

Koolhydraatarm eten na mijn zwangerschap; Al jarenlang eet ik koolhydraatarm. Bij de zwangerschap van mijn oudste kreeg ik het Hellp syndroom en daar hield ik o.a. diabetes aan over. Sindsdien eet ik koolhydraatarm.

De eerste jaren was het echt zoeken om lekkere recepten te vinden. Ik spreek dan over zo’n 15 jaar geleden. Toen waren er nog geen webwinkels die ingrediënten verkochten. Ook Pinterest was er nog niet dus ik moest echt etiketten lezen om zo weinig mogelijk koolhydraten binnen te krijgen.


De meest gestelde vraag op een feestje

Als ik ooit op een verjaardagsfeestje vertel dat ik koolhydraatarm eet (na het afslaan van een stuk gebak), krijg ik meestal de vraag: “eet jij dan wel lekker”?. Dat kan ik volmondig beamen. Ik eet echt heerlijk. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo’n zoetekauw ben maar ook al houd je wel erg van zoete gerechten, dan nog kun je nog heerlijk eten met veel minder koolhydraten.
Lees meer over mijn favoriete cake. Klik hier

Geen diabeet en toch koolhydraatarm

Nu hoor ik je denken: “ik heb geen diabetes, waarom zou ik dan koolhydraatarm gaan eten”?. Ik ben lid van heel veel groepen op internet en de mensen met overgewicht zijn daar ruim vertegenwoordigd. Eigenlijk heeft iedereen een zeer positief resultaat na een tijdlang koolhydraatarm eten. Koolhydraten zitten voornamelijk in brood, pasta, aardappelen en suikerhoudende dranken. Als je deze al weglaat uit je dagelijkse eetpatroon dan zul je zien dat je gaat afvallen.

Mijn recept voor jullie: gevulde eitjes met zalm

Gevulde eitjes met zalm

Dit recept maak ik elke verjaardag. Ik stel dan een hapjesplank met koolhydraatarme gerechten samen. Mijn familie en vrienden verheugen zich altijd erg op mijn hapjesplank omdat het weer eens iets anders is. Deze eitjes zijn een variant op de gevulde eitjes die we allemaal wel kennen. Ook voor een paasbrunch is dit hapje perfect. Maar ik heb ze ook wel eens ooit met tapasdiner met kerst geserveerd.

Wat je nodig hebt:

√ 6 eieren
√ 3 eetlepels roomkaas
√ pakje gerookte zalm
√ peper en zout

Aan de slag:

Kook de eieren in 6-7 minuten hard en laat ze goed schrikken in koud water.
Dan gaat het pellen ook wat gemakkelijker.
Laat de eieren even afkoelen en pel ze.
Snijd de eitjes doormidden en hol ze uit met een theelepeltje.
De dooiers doe je in een maatbeker.
Hier doe je de roomkaas, peper en zout en de gerookte zalm bij.
Het gemakkelijkste is het om dit mengsel fijn te maken met een staafmixer.
Daarna vul je de eitjes met het zalmmengsel.
Een takje dille en een heel klein stukje paprika maken je gevulde eitje extra feestelijk.
Lees meer over koolhydraatarme hapjes voor een verjaardag. Maandelijks deel ik nieuwe ideeën. Klik hier 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?