MARIA Taart – Monchou recept.

Ik ben dol op MARIA koekjes, ik ben dol op Monchou en slagroom.
En deze taart heb ik gemaakt op mijn smaak. En geloof me is heerlijk en toch heel makkelijk om te maken en ziet geweldig uit.
Hier is het recept.


Wat je nodig hebt:6/8 personen

 • 1 pak Bastogne koeken of 12 Maria koekjes (maal de koekjes fijn in de keukenmachine)
 • 425 ml kersenvlaai vulling of tropische vruchten
 • 500 ml kant en klare slagroom
 • 1 tl. aroma vanille suiker
 • 200g Monchou (smeerkaas)
 • 3 zakjes vanille suiker
 • 75g room boter
 • bakpapier
 • schaar

1 * Springvorm met Anti-aanbaklaag – Ø 24 cm


Aan de slag:

*Leg een bakpapier over de springvorm bodem (knip de rest van het bak papier  op de maat van de springvorm).
*Smelt 75 g. boter in een pannetje.Neem het pannetje van het vuur en roer de gekruimelde koekjes door de gesmolten boter.
*Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit goed aan (druk met de achterkant van een lepel aan).
*Zet de vorm 10min. in de koelkast.

TIP 1: Geen keukenmachine? Rol de koekjes in een open zak met een deegroller tot fijne kruimels.

 

*Snij MARIA koekjes onder de naam MARIA (zie foto). Zet de halve MARIA koekjes rondom tegen de rand van de springvorm. *Klop de Monchou in een kom met de mixer met garde glad.
*Voeg de vanille suiker aan de Monchou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.
*Voeg de slagroom en het aroma vanille aan het mengsel op de middelste stand tot een luchtige massa.
*Garneer de taart vlak voor serveren met kersenvlaai vulling (of tropische vruchten).

Tip 2: verkruimel 3 of 4 MARIA koekjes en strooi deze over de taart.

*Verdeel het mengsel over de bodem.
*Zet de taart in de koelkast en laat die in 2½ uur opstijven.

 ElsaR  X?

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

5 Reacties

 1. Anoniem
  12 april 2016 / 6:56 am

  Ik heb hem al meerder malen gemaakt en hij is super lekker. De taart is steeds als eerste op. Ga hem deze week ook weer maken voor m´n verjaardag. Bedankt ElsaR!Liefs Renate

 2. Elsa R
  13 april 2016 / 3:28 pm

  Beste Renate,Alvast proficiat met jou verjaardag.Maak er een leuke dag van.Bedankt voor de super lieve reactie ♥Liefs ElsaR

 3. Anoniem
  18 april 2017 / 8:02 am

  Hallo ElsaR,Ik ben weer een jaartje ouder en heb net weer de taart gemaakt voor mijn verjaardag, maar ik zit met de bodem. De bodem is te kruimelig en blijft aan het Monchou mengsel hangen:( ik had al extra boter gesmolten maar dat is denk ik toch niet genoeg. Nu is mijn vraag hoe krijg ik een stevige bodem? Ik heb 1 pak Bastogne koeken gebruikt en 90gr boter…Groetjes Renate

  • ElsaR Blog
   18 april 2017 / 9:27 am

   Pffff… alweer een jaar voorbij, de tijd gaat echt snel. Leuk om te horen dat mijn taart in de smaak valt, super om te lezen. Ja heb een tip om de bodem sterker te maken. Je kunt de bodem van mijn populairste taart van mijn blog de Romige bananentaart met chocolade gebruiken. De bodem van deze taart gaat eerst in de oven dus altijd hard. Hier is de link https://www.elsarblog.com/2016/02/romige-bananentaart-met-chocolade.html Andere tips: Of: 1* bastognekoeken en meng daar niet alleen boter maar ook jam doorheen. Dan neem ik meestal een smaak die bij de taart past. 2* Gebruik 250 gram verkruimelde koekjes 100 gram boter. 3*gebruik kaneelkoekjes (kruim van maken) 75 gram boter zacht roeren en dan vermengen met het kruim minstens 1uur in de koeling of even in de diepvries.Dan wordt de boter mooi hard en kan je hem goed bewerken.Heel veel bak plezier, en alvast een fijne verjaardag. Liefs ElsaR

  • Anoniem
   8 mei 2017 / 11:45 am

   Beetje laat misschien aar bedankt voor de tips hoor ga ik zeker wat mee doen. Groetjes Renate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?