Hartige hapjes voor de feestdagen – Deel 1


 

De feestdagen staan weer voor de deur, dus we zijn weer allemaal druk bezig met wat we voor lekkers gaan klaar maken. Nu heb ik aan mijn collega’s bloggers gevraagd of dat zij leuke lekkere recepten hebben voor hartige hapjes te bereiden. En jawel hoor heb zoveel recepten toe gestuurd gekregen dat ik er twee artikelen over kan schrijven, iedereen bedankt hiervoor echt super. Jullie hebben mij allemaal verrast met deze recepten. En hartige hapjes doen het altijd goed met de feestdagen.
Vind het zelf altijd gezellig om met kerstavond verschillende hapjes te maken, vooral als je met veel mensen bent dan kun je van tevoren al van alles voorbereiden en hoef je niet de hele tijd in de keuken te staan als de gasten er zijn.
Ik ga zeker een paar van deze recepten maken.
Nu zullen jullie wel nieuwsgierig zijn naar de recepten, en zal ze nu ook met jullie delen. Ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als wij.

Dit hapje met Zalm en Dille is van Annelies van de blog “Een lepeltje lekkers”. Annelies deelt lekkere verrassende recepten die snel klaar zijn, perfect voor na een drukke dag. Dit hapje past perfect bij de lijst van feestelijke hapjes, maar als voorgerecht ook heerlijk!!!.

Dorien van de blog “Doortjes keuken” heeft deze heerlijke BBQ Bites gemaakt. Dorien is dol op bakken/koken en met haar blog wil ze graag iedereen inspireren. Wil je een echt BBQ gevoel krijgen zonder te barbecueën , dan kun je deze BBQ Bites van kip, spek en barbecuesaus maken. Zowel warm als koud zijn ze lekker.

Zoete aardappel samosa’s met feta is van Maris van de blog “Flying Foodie”. Op haar blog vindt je posts van haar zelf en soms van anderen die ze bewonderd. Het is een blog voor iedereen die gek op eten is. Flying Foodie is een combinatie van een food en travelblog. Dit is een lekker en vegetarisch hapje.

Dit hapje Panelle met Makreelsalade is van de blog “Deb’s Bakery Kitchen”. Debbie is dol op bakken en koken. Panelle zijn gefrituurde kikkererwten snacks die je vooral in Sicilië op iedere straathoek kunt vinden. Daar eten ze het vaak op een broodje maar je kunt er dus ook heel goed een wat luxer hapje van maken zoals Debbie dat heeft gedaan.

Lianne van de blog “De Zoetekauw” heeft deze Kipkorntaart met Chilisaus gemaakt. Het bakken zit bij Lianne in haar genen, als klein meisje vond ze het al leuk om te doen. Lianne had eerder al een frikandellentaart gemaakt. Maar nu had één van haar lezeressen om een verzoekje gevraagd en dat was of ze ook een recept had voor een kipcorntaart, dat had ze op dat moment niet. Ze is er toch mee aan de slag gegaan en dit is het eindresultaat geworden.

Dit Garnalen en Chorizo hapje is van Jody van de blog “Ongewoon Lekker”. Jody had besloten in 2014 om een eigen eet/drink reis pagina te maken, ze wil graag iedereen enthousiasmeren voor lekker eten, mooie dranken en fijne culinaire reizen. Dit is een lekker simpel hapje, en snel klaar in maar liefst 5 minuten, het resultaat mag er zeker zijn.

Fritters van Kipfilethaasjes zijn van de blog “Culinea”. Bij Culinea zie je veel lekkere recepten, bereid zonder pakjes en zakjes…lekker vers dus. Af en toe zondig en af en toe gezond. Soms uitgebreide en soms makkelijke recepten en daarnaast over alles wat met eten en drinken te maken heeft. Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt ze serveren als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij, maar als borrelhap zijn ze ook zeker geschikt.

Deze Chorizo-Paprika bitterballen zijn gemaakt door Ilona van de blog “Worstenbroodenwijn”. De naam van haar blog verwijst naar haar bourgondische Brabantse roots en de droom die ze heeft om zelf wijn te maken. Op haar blog vind je lekkere recepten, culinaire reistips en uitgebreide kookboekrecencies. Ilona maakt al een tijdje zelf bitterballen, maar deze smaak is wel één van haar favoriete uit haar bitterballen ‘assortiment’. Heel lekker met mosterd mayonaise of aioli. Ook goed te bewaren in de diepvries. Dus makkelijk om van te voren te maken.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Dit is het eerste deel van Hartige Hapjes, en hebben we te veel gezegd, nee toch. Misschien dat jullie wat ideeën hebben kunnen op doen om het met de feestdagen nog wat gezelliger te maken.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

4 Reacties

  1. Debbie Bodewes-van der Marel
    25 november 2017 / 11:50 am

    Wat een leuk overzicht is het geworden en dankjewel voor het delen van mijn recept!

    • ElsaR Blog
      25 november 2017 / 11:53 am

      Leuk om te horen!! Graag gedaan Debbie ?

  2. Nicole - Cookies & Carrot Sticks
    26 november 2017 / 8:44 pm

    Oh, wat een heerlijk lijstje! Stuk voor stuk lijken ze me erg lekker. Ik zie veel inspiratie voor de feestdagen!

    • ElsaR Blog
      27 november 2017 / 9:02 pm

      Dankjewel Nicole x♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?