Maak je kleerkast klaar voor de herfst

Maak je kleerkast klaar voor de herfst

Maak je kleerkast klaar voor de herfst

Maak je kleerkast klaar voor de herfst: De zomer loopt stilaan op z’n einde en de herfst schuilt om het hoekje. Tijd om afscheid te nemen van luchtige zomerjurkjes, teenslippers en je zonnehoed. Is jouw kleerkast al herfstproof? Of kan je nog wat tips gebruiken? In dit artikel lees je welke items deze herfst echt niet in je kleerkast kunnen ontbreken!


Herfstkleuren of niet?

Wie aan de herfst denkt, denkt ook aan de typische herfstkleuren zoals groen, bruin en oranje. Je hebt al snel de neiging om je herfstkleding in dezelfde kleuren als de vallende blaadjes te kopen, maar dat hoeft helemaal niet. In het najaar van 2022 draag je vooral zwart. Als je de runway looks bekijkt, zie je dat zwart dé kleur van deze herfst en winter is. Zwart is dan ook makkelijk te combineren en staat altijd chic.

Op zoek naar toch wat kleur? Dan heb je geluk want dit jaar is er ook plaats voor enkele opvallende kleuren. Vurig rood, diep paars en felgeel zijn populair. En het voordeel is dat je deze kleuren meteen makkelijk kan dragen met zwart. Zie je het al voor je? Een zwarte broek en rolkraag, gecombineerd met een knalgele blazer. Als dat geen statement outfit is!


Lederwaren

Leder wordt het favoriete stofje dit najaar. Bij leder denk je misschien in de eerste plaats aan accessoires zoals een crossbody tas in zwart leder of een lederen riem, maar het beperkt zich niet tot accessoires. Deze winter draag je ook kledingstukken in leder. Een lange lederen rok, een lederen jurk of zelfs een broek(pak). Alles is mogelijk.

herfst

Niet zo’n fan van leder van dierenhuiden? Kies dan voor vegan leder. Tegenwoordig kiezen heel wat werken voor vegan leder omwille van de diervriendelijkheid. Of je kan voor een vegan merk gaan. Stella McCartney, bijvoorbeeld, is een van de pioniers van vegan merken in de high-fashion wereld.


Bodywarmers 

Wat je deze herfst zeker moet dragen is een bodywarmer. Een kort of een lang model, dat kies je helemaal zelf. Bodywarmers zijn er zowel voor mannen als vrouwen en je vindt ze in zowat elke collectie. Zoek je een Moncler jas voor dames, maar ben je geen fan van bodywarmers? Dan kan je uiteraard voor een klassiek model kiezen zoals de puffer jack met donsvulling.

Een gewatteerde jas is de perfecte keuze die je beschermt tegen wisselvallig herfstweer. Maar ook een mantel is een fijn fashion item om te dragen bij temperaturen om en bij de 15 graden. Een biker boot eronder en je bent ready to go. Check ook eens waar je met een fashioncheque kunt betalen.

Maak je kleerkast klaar voor de herfst

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

1 Reactie

  1. 2 september 2022 / 2:42 pm

    Nu het september is, komt de herfst inderdaad dichterbij. Ik begin meestal echt met de herfstkleding rond oktober geloof ik. Ook omdat het in september vaak nog vrij warm blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?