Familie Meiland Wijn: is het lekker en waar te koop?

Familie Meiland Wijn - is het lekker en waar te koop
Afgelopen jaar lanceerde de populairste familie van de Nederlandse televisie een eigen wijnmerk. Uiteraard een goede PR-stunt, maar het Meiland-wijntje valt bij meerdere mensen en kenners goed in de smaak. Wat goééééd, horen we je denken. Wij vertellen je hoe de wijnen smaken en waar je de flessen kunt aanschaffen. Zo kan jij snel naar de winkel rennen om -zoals de échte Meilandjes dat doen- op tijd met de borrel te beginnen, met een lekkere Meiland Wijn!

Wat is Chateau Meiland?

Martien en Erica Meiland zijn uit het niets tv-sterren geworden. Hoe is dit gebeurd? En wie zijn deze mensen? De familie bekend van het programma ‘Ik Vertrek’. Dit programma gaat over Nederlandse gezinnen die hun leven in Nederland opgeven om in het buitenland opnieuw te beginnen. Vanwege succes heeft deze excentrieke familie een eigen televisieshow gekregen, genaamd Chateau Meiland. Chateau Meiland is een Nederlandse realitysoap. Ook dit werd een daverend succes. Alle seizoenen waren razend populair en hadden gemiddeld zo’n miljoen kijkers per week. In het programma wordt de familie Meiland gevolgd terwijl ze met slag en stoot een chateau in Frankrijk ombouwen tot een bed en breakfast. Al wijn drinkend en vol flair verbouwen Martien Meiland en zijn gezin het Chateau. De meeste mensen zullen ongetwijfeld wel van Chateau Meiland gehoord hebben. Inmiddels zijn er namelijk meerdere gifjes en memes gemaakt van Martien en vooral de uitspraak ‘wijnen, wijnen, wijnen’ kan niemand zijn ontgaan.In 2019 won het programma de Gouden Televizier-Ring. Vooral Martien Meiland is een échte tv-ster geworden. Zijn hoge gilletjes, flamboyante gedrag en grappige uitspraken zorgen voor veel lachwekkende scenario’s. De Meilandjes vinden het belangrijk om het leven te vieren en altijd positief te blijven. Dit doen ze het allerliefst onder het genot van een goed glas wijn. Elf uur in de voormiddag? Volgens Martien is het nooit te vroeg om te wijnen! Bij Martien Meiland is dan ook alles over the top! Is hij blij, dan is hij extatisch. Maar als Martien iets ziet dat hem niet aanstaat, dan is dat ‘Vréééééselijk’.

Chateau Meiland vol

Door het grote succes van het programma, zit Chateau Meiland voor de komende jaren helemaal vol geboekt. Balen… maar er is goed nieuws! De familie heeft iets bedacht voor de fans die geen slaapplek hebben weten te bemachtigen. Je kunt sinds december 2019 in Nederland namelijk hun eigen wijnmerk kopen. Via Instagram liet Martien weten dat ze zelf de hele dag bij een wijnboer zijn geweest om de wijnen te proeven. Jij kunt het echte Franse leven dus gewoon in huis halen met een Meiland-wijntje! Tijd om te borrelen!

Meiland wijn

Sinds december vorig jaar hebben Marien Meiland en gezin dus een eigen wijnmerk. Dit wijnmerk komt niet zomaar uit de lucht vallen. Als er iets is waar de familie Meiland goed in is, is het wel wijnen, wijnen, wijnen! Ze hebben van hun hobby hun beroep gemaakt en zijn in december 2019 een eigen wijnmerk begonnen. Ze hebben de wijnen gelabeld met ‘La Famille Meiland’. Voor het wijnmerk hebben ze drie wijnen geselecteerd, een merlot, chardonnay en een rosé. Voor iedereen wat! De wijnen vielen al snel in de prijzen. De La Famille Meiland-lijn won zelfs goud uit handen van een prestigieuze wijngids genaamd Gilbert & Gaillard. Gilbert & Gaillard is niet zomaar een of andere wijngids, maar is al ruim twintig jaar een gevestigde naam in wijnland. De Meiland-wijnen zijn dus zeker niet niks en absoluut de moeite waard! De wijnen zijn te koop bij wijnvoordeel.nl. Wij leggen hieronder uit hoe de wijnen smaken en wat je kan verwachten. Dan hoef jij er alleen nog maar van te genieten!

La famille Meiland Merlot

De merlot wijn wordt omschreven als ‘soepele maar toch krachtige wijn, rond van smaak’. De merlot wordt gemaakt van een Franse druif, de ‘merlot-druif’ uit Bordeaux. Door de druif krijgt de wijn een zacht karakter. In de wijn van Meiland is de merlot druif de hoofd-act. Martien Meiland beschrijft deze eigen wijn als een combinatie van intense aroma’s van bessen, zwarte kersen en bramen. De bekende Franse wijngids Gilbert & Gaillard deelde weer een prijs uit aan Martien, Erica én Maxime Meiland. Ze wonnen goud voor dit rode La Famille Meiland-wijntje. Een heerlijke wijn voor bij een stukje rood vlees of gewoon voor een glas op de bank, terwijl je Chateau Meiland kijkt.

La famille Meiland Chardonnay

Deze frisse witte wijn dankt zijn smaak aan het hierin verwerkte fruit. Het fruit dat is gebuikt is: perzik, ananas, peer en citrus. Daarnaast is de wijn verrijkt met een vleugje hout en vanille. Hierdoor wordt de wijn levendig en krijgt het een aangename afdronk. Ook deze wijn kreeg goud van de bekende Franse wijngids Gilbert & Gaillard. Door de soepele smaak is er altijd wel een geschikt moment voor deze wijn. Een smaakvolle en niet te zware wijn voor bij stuk gerookte vis of lekker bij de borrel. Volgens Martien Meiland heb je helemaal geen excuus nodig om aan de borrel te gaan!

La famille Meiland Rosé

Een rosé hoort het gevoel van de zomer en de Franse zon op te roepen. Laat dat nou net zijn wat deze wijn doet! Door het zomerse fruit wat erin verwerkt is, waan je je bij elke slok in het zonnige Frankrijk. De aardbeien, frambozen en rode bessen geven een fruitige maar toch ook frisse smaak in de gehele mond. Gilbert & Gaillard gaf hun rosé een zilveren plak. “Die pakt goud in de zomer, let maar op”, verzekerde Martien zijn Instagramvolgers. Deze wijn is het lekkerst als hij goed koud is. Drink hem vervolgens lekker op in de tuin of op het balkon in de zon! Genieten!
Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?