Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 55

Vandaag in Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? zijn we alweer aangekomen bij Deel 55. Echt super tof en dit is zeker nog niet de laatste want we krijgen nog steeds aanmeldingen. Voor deze van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? willen we je graag voorstellen aan Natascha. Sinds 1 november 2018 heeft Natascha haar eigen blog, namelijk Mama Duizendpoot. De naam zegt eigenlijk al genoeg Mama Duizendpoot en dat is ze ook echt. Ze schrijft niet alleen over haar leven als (stief) Mama maar deelt ze ook haar creativiteit zoals naaien, knutselen en koken en nog veel meer. En als dat nog niet genoeg is heeft ze ook nog een webshop waarin haar naaipatronen staan. Dus neem vooral een kijkje op haar website is zeker de moeite waard. En wat ook zeker de moeite waard is om hieronder de antwoorden van Natascha te lezen op onze vragen. Have fun en tot snel.

Tip: Volg  Natascha op haar Facebook, Instagram en Pinterest

Wil je ook net als Natascha mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Lees hier de instructies.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Natascha en ik ben mama van een meisje van 3 jaar en stiefmama van een meisje van 6 jaar. Voordat ik mama werd, was ik docent. Nu ben ik bij huis en deel ik mijn creatieve mama leven op Mama Duizendpoot

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Oh…dan moet ik even tellen. Ik houd dat eigenlijk niet zo bij. Eens kijken…Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Engeland. Dat was het geloof ik. Dat zijn er dus 10, precies twee handen vol. Eens kijken of we daar 20 van kunnen maken ?

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Mijn favoriete bestemming is toch wel Denemarken. Ik ben er twee keer geweest. De eerste keer was tijdens de excursie van school. Samen met ‘de boeren’ en de ‘paardenmeiden’ gingen we met een bus op zoek naar de vakgerichte pareltjes in het land.

Denemarken

We zijn heel Denemarken toen doorgekomen en hebben prachtige dingen gezien zoals het bedrijf Hardi, de koninklijke stallen en een prachtig melkveebedrijf die werkt in een carrousel.

Denemarken: melkveebedrijf die werkt in een carrousel

Tijdens de excursie heb ik al mogen zien hoe prachtig Denemarken is en heb ik ervaren hoe relax en vriendelijk de Denen zijn. De tweede keer was onze eerste vakantie als gezin. Toen gingen wij heel bewust naar Legoland en Lalandia (daar sliepen we toen ook). Ik was toen nog een borstvoedende mama met een kindje van een half jaar oud. Ik was verbijsterd over hoe goed alles voor elkaar was, hoe goed ze alles hadden geregeld voor kinderen en voor borstvoedende moeders. Ik waande mij helemaal in een mamahemel. Daar kan Nederland nog veel van leren. En Legoland was ook erg gaaf om rond te lopen.

Denemarken: Legoland

Wij waren er rond Halloween, dus we liepen ook nog eens de ‘Brick or treat’ route. Het waren twee onvergetelijke uitstapjes naar Denemarken.

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Vorig jaar zijn wij naar Luxemburg op vakantie geweest. We wilden namelijk weer naar het buitenland, met een tent, een beetje warm en toch niet te ver weg. In Luxemburg stonden we op een prachtige, kleine, gezellige familiecamping met Nederlandse eigenaren. Het was er super voor elkaar. De camping staat midden in het bos, maar wel aan de rand van de beschaving. ’s Nachts konden we zelfs jonge vosjes horen roepen, dat was erg bijzonder om mee te maken. Overdag was er genoeg te doen op de camping, maar er was ook genoeg te beleven in de omgeving (al zijn wij ook wel iets verder uit de buurt geweest).

Genieten van het uitzicht op de doolhof in de kasteeltuin in Luxemburg

Zo zijn we naar een kasteeltuin geweest, hebben we Plopsaland Coo bezocht, zijn we naar het Science centre geweest (echt een aanrader, ook met jonge kinderen) en hebben we een natuurhistorisch museum bezocht.

In het Science centre van Luxemburg spelen met spiegels

Het was een fantastische vakantie vol leuke herinneringen.

In het Science centre van Luxemburg bouwen en ontdekken

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

De mooiste foto is niet zo zeer heel mooi, maar voor mij heel bijzonder. Deze foto heb ik zelf gemaakt als kind, nog op een ouderwets fototoestel (de kwaliteit is dan ook niet erg fantastisch, maar ik blijf het een mooie foto vinden). We waren toen op vakantie en ik mocht foto’s maken van de natuur bij een hele grote waterval die wij hadden bezichtigd. Ik zag toen deze prachtige elfenbedjes en ik moest die er gewoon opknippen. Toen de fotorolletjes waren afgedrukt en wij de vakantiefoto’s gingen bekijken, zag ik ineens dat de elfenbedjes op het gezicht van een heks leek (als je die een kwartslag draait). Deze foto is altijd bijzonder voor me geweest.

Elfenbedjes vlak bij de lange waterval in Duitsland

Het grappige is dat ik vorig jaar in Luxemburg een soortgelijke foto heb kunnen maken. Dit keer was het van een boomschors die op de grond lag. Deze leek erg veel op een mannetje met een knipoog. Ik blijf dit toch wel heel bijzonder vinden om te zien…en vooral erg mooi.

Boomschors in een kasteeltuin in Luxemburg

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Ik ben 3 keer naar Frankrijk geweest en 3 keer vond ik het teleurstellend. De eerste keer was toen ik nog met mijn ouders op vakantie ging en toen vond ik de mentaliteit van de Fransen al (op zijn zachtst gezegd) bagger.

mamaduizendpoot De tuin van Versailles

De tweede keer was met mijn vriendje (nu mijn ex)…het was onze tweede vakantie samen en we wilden weer naar een grote stad. De eerste keer waren we naar London geweest, dus toen wilden we naar Parijs en dan ook naar Euro Disney. Parijs vond ik vooral smerig en er heerste een bedrukte sfeer onder de mensen. En als Eftelingliefhebber vond ik Euro Disney echt tegen vallen (en dat nog wel met Kerst en met sneeuw)…zo commercieel en vervallen vergeleken met de Efteling. Ik had er zo veel meer van verwacht.

Lichttour in Parijs

De derde keer was met leerlingen op excursie naar Parijs. Hoewel we genoeg leuke dingen hebben gezien en we er met z’n allen een leuke sfeer van maakten, bleef mijn beeld van Frankrijk en de Fransen onveranderd. Ik heb gewoon helemaal niets met de Franse mentaliteit en die sfeer die zij maken. Ik voel mij er gewoon absoluut niet welkom en kan dus ook niet van het land genieten. Maar dankzij de excursie kan ik wel zeggen dat ik de Notre Dame van binnen heb gezien. Daar ben ik dan wel heel dankbaar voor.

Notre dame op schaal in de notre dame

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Ik wil heel erg graag nog eens naar Australië. Een vriendin van mij woont daar en het lijkt mij er ook prachtig. Zij is na haar uitwisselingsproject hier nog twee keer geweest en heeft toen ook bij mij gelogeerd. Ik zou het erg leuk vinden om ook eens naar haar toe te gaan. En natuurlijk wil ik dan ook de rest van Australië zien, want er valt genoeg te beleven daar. Ach…en als we dan toch al ‘in de buurt’ zijn, zou ik ook graag nog even naar Nieuw Zeeland willen. Daar zou ik vooral willen genieten van de natuur.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?