Hoe zoek je verfrissing op warme dagen?

Hoe zoek je verfrissing op warme dagen

Het meest voorkomende antwoord op deze vraag zal ongetwijfeld zijn: in je zwembad duiken of aan zee vertoeven. Gelukkig zijn er nog vele andere manieren om het fris te houden op de dagen dat er dertig graden of meer op de thermometer staat. Enkele tips & tricks om het hoofd koel te houden.

Drankjes

En dat doe je niet altijd door een frisdrank super koel te leggen in de ijskast om ze daarna in één keer uit te drinken. Toch zal dit vaak de eerste reactie zijn wanneer je verkoeling zoekt. Fris water of een frisdrank is uiteraard een prima dorstlesser maar het helpt eigenlijk niet echt om lichamelijk af te koelen.

Het zal je dan ook misschien verbazen maar je kunt beter in de zomer met je Nespresso cups aan de slag gaan om een lekker kopje koffie te bereiden. Door de hogere temperatuur van je koffie zal je lichaamstemperatuur dalen. Je krijgt door het drinken van een warme drank dus een frisser gevoel. Misschien toch een weetje om te onthouden als het opnieuw puffen wordt tijdens de volgende hittegolf.

Frisse lucht

Het lijkt evident maar investeer op voorhand (dus voor de hittegolf komt) in een aircosysteem. Je hebt het misschien al vaak gedacht op die dagen dat het echt te warm is om buiten te komen maar dan is het te laat. Weet dat er vandaag voldoende mogelijkheden zijn om te kiezen voor een airco zonder ingrijpende werken uit te voeren binnenin. Zo kan je vandaag perfect een airco kolom kopen die je in huis plaatst en die veel efficiënter zal werken dan de klassieke ventilator.

Je huis koel houden zonder airco kan een hele uitdaging zijn. Wanneer de brandende zon eindelijk niet meer binnen schijnt, bij valavond of wanneer je een avondbries voelt waaien, is hét moment daar om alle ramen open te gooien. Een goede ventilatie is altijd belangrijk, maar kies het juiste moment in de zomer wanneer je jouw slaapkamer koel wilt houden voor een goede nachtrust. Naast ventilatie en airco, kan je rekenen op hulpmiddelen zoals zonwering, rolluiken, isolatie, … voor een koeler huis.

Ontspannen

Hou je het toch liever bij het idee dat een duik in het zwembad nog altijd het beste werkt voor jou, ga er dan voor! Het zorgt voor verfrissing en een heerlijke namiddag in je eigen tuin. Vergeet niet om eerst binnen een lekker kopje koffie met Dolce Gusto cups te bereiden voordat je in het zwembad duikt. Zet de koffie aan de rand van het zwembad of op een tafeltje. Het is eens iets anders dan een glaasje bubbels, terwijl het je geest scherp houdt en je de nodige afkoeling biedt.  Zo wordt die warme dag plots een dag om volop te genieten van heerlijk zomeren bij je thuis!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?