Zo vind je een zorgverzekering die past bij jouw wensen!

Zo vind je een zorgverzekering die past bij jouw wensen

Het is de moeite waard om goed uit te zoeken welke zorgverzekering het beste bij je past. Als je namelijk een overhaaste beslissing maakt, kan het zo zijn dat je bepaalde onvoorziene kosten niet vergoed krijgt, omdat je bijvoorbeeld aan het begin van het jaar alleen een basispakket hebt afgesloten. Uiteraard kun je niet precies voorspellen hoeveel zorg je het komende jaar nodig hebt, maar je kunt wel een globale inschatting maken. Dit doe je door van te voren jouw zorgbehoefte duidelijk in kaart te brengen, en te kijken naar hoe je situatie eruit komt te zien. Ontdek hier hoe je de beste keuze maakt!

Een zorgverzekering uitzoeken

Om een passend zorgverzekeringspakket uit te zoeken, kun je allereerst kijken naar jouw zorgbehoefte. Hoe vaak heb je de afgelopen jaren zorgkosten gemaakt? Als je bijna geen kosten kwijt was aan zorg en je bent over het algemeen gezond, dan volstaat vaak het basispakket. Ook kun je kiezen voor het basispakket met een extra dekking voor bijvoorbeeld tandzorg. Zit je in een langdurig zorgtraject of heb je een chronische fysieke of psychische aandoening? Dan heb je meestal een uitgebreidere, aanvullende verzekering nodig.

Verschillende aanvullende verzekeringen

Als je denkt dat je een aanvullende verzekering nodig hebt, is het handig om je situatie en plannen voor het komende jaar goed op een rijtje te zetten. Zo kun je op basis van deze planning je zorgpakket samenstellen.

Moet je bijvoorbeeld het komende jaar een nieuwe bril kopen of heb je dagelijks contactlenzen nodig, kies dan voor een aanvullend pakket met een brillen zorgverzekering waarmee de kosten voor oogzorg vergoed worden. Wil je een behandelingstraject starten in de alternatieve geneeskunde? Ook kosten voor alternatieve zorg kunnen gedekt worden met een uitgebreid zorgpakket. Als je bijvoorbeeld een chronische fysieke aandoening hebt of fanatiek sport, raden we je aan een aanvullend pakket te kiezen die extra behandelingen voor fysiotherapie vergoedt. Hou wel altijd rekening met het verplicht eigen risico van 385 euro per jaar.

Verzekering voor studenten

Als je nog twijfelt over welke zorgverzekering het beste aansluit op jouw wensen, is het goed om van te voren een zorgverzekeringwijzer in te vullen. Op basis van je leeftijd en plannen voor het komende jaar, krijg je dan een advies voor de beste zorgverzekering. Studeer je of neem je een tussenjaar? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een goede goedkope zorgverzekering: een verzekering die je de zorg kan bieden die je nodig hebt, maar waarvoor je niet te hoge maandpremies betaalt. Kies in dit geval voor een speciale jongeren- of studentenverzekering. Deze zijn voordelig en specifiek gericht op twintigers die studeren of nog niet (fulltime) werken.

Conclusie: vergelijk meerdere zorgverzekeringen, en neem bovenstaande onderdelen mee in je beslissing. Zo vind je een verzekering die bij je past, en betaal je niet te veel!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?