Internet thuis: alles wat je moet weten

Internet thuis -alles wat je moet weten

Van bankieren tot aan een filmpje streamen, slimme apparatuur bedienen en thuiswerken: internet is onmisbaar in en rondom je woning. Ben je benieuwd welke abonnementen er zijn, welke snelheid je het beste kunt kiezen én hoe je het netwerk thuis installeert? In dit artikel vind je alle belangrijke informatie op een rijtje.

Wat is internet precies?

Internet is een netwerk van computers die met elkaar verbonden zijn. Deze leggen contact via een soort schakel. Een voorbeeld van deze schakel is je computer die verbonden is met het modem. Het modem maakt verbinding via een glasvezelkabel die in contact staat met de internetprovider. Via het wereldwijde netwerk kunnen we allerlei soorten informatie uitwisselen. Dit biedt allerlei geavanceerde opties en zal – dankzij de razendsnelle ontwikkelingen op dit gebied – een belangrijke rol blijven spelen in ons dagelijkse leven.

Welke abonnementen zijn er?

Een internet abonnement thuis afsluiten doe je door verschillende opties te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de internetsnelheid en overige voorwaarden. Zo is een alles-in-1 pakket waarbij je ook een TV- en telefoonabonnement krijgt duurder dan een pakket zonder deze extra opties. Check direct of er aansluitkosten worden berekend, of er een monteur langskomt om de router te installeren en hoe goed de internetprovider scoort op stabiliteit, service en klantvriendelijkheid.

Wat is de beste internetsnelheid voor mij?

Als je een internetabonnement gaat afsluiten, is het handig om eerst te bedenken welke internetsnelheid je nodig hebt. Dit is in principe afhankelijk van het aantal personen en/of apparaten dat het netwerk tegelijkertijd gaan gebruiken. Daarnaast hangt het af van de activiteiten waarvoor je het netwerk gebruikt. Als je veel thuiswerkt is een goede internetverbinding bijvoorbeeld belangrijker dan als je het alleen recreatief gebruikt.  Check direct de download- en de uploadsnelheid. De downloadsnelheid geeft aan hoe snel je informatie van de server op je apparaat ontvangt, de uploadsnelheid is precies andersom (hoe snel je bijvoorbeeld een bestand kunt versturen of kunt deelnemen aan een videohall).

Voor de meeste mensen is een downloadnsnelheid van 25 Mbps en uploadsnelheid van 3 Mbps voldoende. Hiermee kun je op één apparaat tegelijkertijd online gamen, HD-videos bekijken of videobellen. Als je intensief gebruik maakt van internet op meerdere apparaten, is een snelheid van 40 tot 100 Mbps aan te raden.

Hoe installeer ik een netwerk thuis?

Het installeren van een netwerk thuis doe je met behulp van een wireless router. Deze router wordt verbonden aan een kabel in de meterkast. Ook wordt de router aangesloten op een stopcontact. Over het algemeen wordt een router geleverd inclusief instructies waarin precies staat welke lampjes moeten gaan branden. Vervolgens doe je een speedtest, controleer je of de computer inderdaad verbinding maakt met de router en kun je het wachtwoord veranderen.

Tip: sommige internetproviders sturen (kosteloos) een monteur langs die helpt bij het aansluiten van de router.

Internet thuis: onmisbaar nu én in de toekomst

Een stabiel en snel netwerk thuis is onmisbaar nu én in de toekomst. Neem daarom de tijd om verschillende abonnementen te bekijken en een internetsnelheid te kiezen die past bij jouw behoeftes en gezin. Zo weet je zeker dat jij de komende tijd op je gemak kunt e-mailen, apps bedienen, videobellen, filmpjes streamen, gamen en meer!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?