Intimiteit en een druk werkleven: hoe balanceer ik dat?

Intimiteit en een druk werkleven - hoe balanceer ik dat

Voor mama’s en papa’s klinkt een druk werkleven wellicht herkenbaar. Terwijl jij als mama het eten klaarmaakt voor de kids, ligt je partner in bed vanwege een nachtelijke werkshift. Hebben jullie toch een momentje voor elkaar? Dan wordt de clichézin “nu niet, ik ben moe” bovengehaald. Toch is intimiteit enorm belangrijk, zowel voor jezelf als voor je partner. De volgende tips helpen jullie alvast om intieme momentjes te integreren in jullie drukke werkschema’s.

 

Planning is key

Onderschat nooit de waarde van planning en structuur in een druk werkleven. Willen jullie opnieuw meer intimiteit in jullie hectische werkweken? Dan start alles bij het maken van tijd voor elkaar. Zet jullie daarom samen in de zetel, haal jullie agenda’s erbij en bespreek welke vrije momenten jullie aan elkaar kunnen besteden. Verloopt dit moeizaam? Wees bereid om een toegeving te doen. Want vergeet niet: liefde is een werkwoord! Denk ook even na over hoe jullie tijdens die momenten samen de intimiteit kunnen stimuleren.

 

Gebruik seksspeeltjes

Het is volkomen normaal dat de mate van intimiteit iets minder wordt door jullie professionele carrières. Er zullen altijd dagen in de week zijn waarop je je partner bijna niet ziet. Op die dagen is het misschien een goed idee om even aan jezelf te denken en een seksspeeltje boven te halen. Zo kan je een kunstvagina gebruiken of een dildo…In het beste geval motiveert jullie dit om zo’n speeltje ook samen tussen de lakens te gebruiken. Op die manier worden de momenten samen extra spannend.

 

Benut momenten samen ten volste

Het werk loslaten kan soms moeilijk zijn. Je bent er tenslotte ook de volledige dag (of nacht) mee bezig. Maar wanneer jullie eindelijk tijd voor elkaar maken, is dit absoluut een must! Zorg er dus voor dat je niet enkel fysiek, maar ook mentaal bij je partner bent. Zo halen jullie alles uit jullie moment van intimiteit. Dit betekent ook geen smartphone! Zet de ‘niet storen’-functie aan om afleidende meldingen te vermijden, of leg hem simpelweg in een andere ruimte.

 

Vermijd stress zo veel mogelijk

Wist je dat stress een zeer negatief effect heeft op je zin in intimiteit? Spanningen vermijden is de boodschap dus! Dit doe je bijvoorbeeld door 5 minuutjes van je werkdag te besteden aan mindfulness. Je kan er ook voor kiezen om tijdens je werkpauze even te gaan wandelen in de plaats van naar je smartphone te grijpen.

 

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?