Maak jouw huis lenteklaar met deze tips

Maak jouw huis lenteklaar met deze tips

De lente is in aantocht! Het is tijd om de winterjassen op te bergen en de ramen open te gooien. Maar voordat je kan genieten van het heerlijke weer, moet je jouw huis wel voorbereiden op het nieuwe seizoen. In dit artikel vind je tips over hoe je jouw huis lenteklaar kan maken.

Schoonmaken

Laten we beginnen met een voor de hand liggende tip: maak je huis grondig schoon. Het is immers tijd voor de grote lenteschoonmaak. Stofzuig het hele huis grondig en vergeet niet om ook achter en onder de meubels te stofzuigen. Na het stofzuigen, dweil je ook het hele huis. Kies een vloerreiniger met een lentefris geurtje. Maak de ramen schoon en haal een doekje over de kozijnen. Het is ook een goed moment om spullen die je niet meer gebruikt weg te doen.

Nieuwe raamdecoratie

Wil je jouw interieur een frisse look geven voor de lente? Overweeg dan om nieuwe raamdecoratie te kopen. Shutters zijn bijvoorbeeld een mooie en praktische oplossing. Ze geven je interieur een luxueuze uitstraling en zorgen voor goede isolatie. Bovendien kan je ze makkelijk aanpassen naar jouw wensen. Zo kan je ze openzetten voor veel lichtinval of dichtklappen voor meer privacy.

Een andere optie zijn wave gordijnen. Deze gordijnen hebben een moderne uitstraling en passen perfect bij een strak interieur. De gordijnen hebben een wavevormige plooi waardoor ze mooi hangen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen, zodat je altijd een gordijn vindt dat bij jouw interieur past. Overweeg dus zeker om wave gordijnen te kopen!

Buitenkant van het huis

Natuurlijk hoort ook de buitenkant van het huis bij de voorbereidingen voor de lente. Maak de ramen ook langs de buitenkant schoon en was de rolluiken af met een tuinslang en een sopje. Verwijder eventuele spinnenwebben en maak de tuin klaar voor het nieuwe seizoen. Het is ook een goed moment om de ramen te controleren op eventuele beschadigingen of lekkages.

Bloemen en planten

Breng de lente in huis met bloemen en planten. Koop een mooie bos tulpen of ga voor een vrolijk boeket met verschillende kleuren. Planten geven niet alleen kleur aan je interieur, ze zuiveren ook de lucht. Kies bijvoorbeeld voor een lepelplant of een sanseveria. Dit zijn makkelijk te onderhouden planten die weinig verzorging nodig hebben.

Kleden en kussens

Je hoeft niet meteen je hele interieur te vervangen om je huis lenteklaar te maken. Met een paar simpele aanpassingen kan je al een groot verschil maken. Vervang bijvoorbeeld de kussens op de bank voor exemplaren in frisse kleuren. Of leg een licht katoenen kleed op de vloer. Hierdoor krijgt je interieur direct een lente-uitstraling!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?