Mee met de mode door deze 7 winterjassentrends van het moment

Mee met de mode door deze 7 winterjassentrends van het moment

Het winterseizoen brengt niet alleen koude temperaturen met zich mee, maar ook een nieuwe reeks trends op het gebied van winterjassen. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle aanvulling op je garderobe of simpelweg op de hoogte wilt blijven van de laatste mode, hier zijn enkele opvallende trends die het straatbeeld deze winter zullen domineren.

1. Duurzaamheid in de mode

In lijn met de groeiende bewustwording van milieuproblemen zien we een opmerkelijke opkomst van duurzame winterjassen. Merken zetten in op gerecyclede materialen, ethisch geproduceerde stoffen en diervriendelijke alternatieven voor dons. Consumenten zoeken steeds vaker naar jassen die niet alleen warm en modieus zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

2. Teddybeer texturen

Zachte, pluizige texturen blijven populair. Of het nu een volledige teddyjas is of een jas met teddy details, deze comfortabele en knusse stof voegt een speels element toe aan elke winteroutfit en is bovendien lekker warm. Nog op zoek naar het perfecte model? Neem bijvoorbeeld een kijkje op cameleon.be.

3. Statement kleuren en prints

Terwijl de winter vaak geassocieerd wordt met neutrale kleuren, zien we dit seizoen een verschuiving naar opvallende tinten en gedurfde prints. Van diepe burgundy tot opvallend groen en zelfs dierenprints, winterjassen mogen gezien worden. Een opvallend model kan dienen als het pronkstuk van je outfit, zelfs op de meest sombere winterdagen. Scoor de jouwe bij de outlet in Woluwe.

4. Pufferjassen met een twist

Pufferjassen zijn al enkele seizoenen populair, en dit jaar krijgen ze een vernieuwende twist. Denk aan asymmetrische ritsen, oversized kragen en interessante quiltpatronen. Het idee is om warmte te combineren met stijl, waardoor ze meer zijn dan alleen praktisch, al zijn ze vaak ook regenbestendig. Mooi meegenomen, niet?

5. Lederen luxe

Leren winterjassen blijven een tijdloze keuze, maar dit seizoen draait het allemaal om luxe. Zacht leer, glanzende afwerkingen en opvallende details zoals riemen en gespen voegen een vleugje glamour toe aan deze klassieke stijl.

6. Technische Innovaties

Met de opkomst van technologie in de modewereld, zien we steeds meer winterjassen met geïntegreerde technologie. Verwarmde modellen met ingebouwde verwarmingselementen en draagbare opladers voor je gadgets zijn enkele voorbeelden van hoe functionaliteit en mode samenkomen.

7. Capuchon Couture

De capuchon is meer dan alleen een functioneel onderdeel van je jas. Deze winter zien we ze in allerlei vormen en maten, van oversized tot knus om het gezicht. Sommige ontwerpers kiezen ervoor om capuchons te versieren met faux bont of opvallende prints, waardoor ze een statement maken op zichzelf.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?