Thuiswerken zonder rugpijn: Ergonomische bureaustoelen

Thuiswerken zonder rugpijn Ergonomische bureaustoelen

We doen ons werk steeds vaker zittend en een goede houding is daardoor belangrijker dan ooit. Bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel zijn er dan ook verschillende punten waar je op kunt letten. Op die manier vind je altijd een fijn model voor een goede prijs.

Gebruik je een stoel zonder ondersteuning op de juiste plekken? Dan krijg je al snel last van fysieke klachten, bijvoorbeeld in je nek, armen en rug. Als je hier niet op tijd iets aan doet, worden deze klachten vaak alleen maar erger. Niemand zit hierop te wachten en jij natuurlijk al helemaal niet. Daarom kun je het beste kiezen voor een ergonomische bureaustoel. Deze biedt je op alle fronten de juiste ondersteuning en zorgt ervoor dat je de hele dag heerlijk zit.

Kies voor een ergonomisch model

Een ergonomische bureaustoel is ontworpen naar de vorm van je lichaam. Dat betekent onder meer dat hij je rug, zitvlak en armen goed ondersteunt. Daarnaast beschik je in een dergelijke stoel ook altijd over genoeg bewegingsvrijheid. Zo hoef je geen rare houdingen aan te nemen als je iets wilt pakken of je even uitstrekt. Verder zijn ergonomische bureaustoelen geschikt voor verschillende lichaamstypes en houdingen. Om ervoor te zorgen dat jij perfect zit, kun je de stoel op verschillende punten instellen. Op die manier sluit hij perfect aan op jouw lichaam.

Je bureaustoel instellen

Bij het instellen van je nieuwe bureaustoel kun je de rugleuning het beste rechtop zetten. Begin met het verstellen van de zitting. Positioneer deze horizontaal en zorg ervoor dat als je zit, je bovenbenen vlak liggen. Nu kun je verder met het instellen van de zitdiepte. Afhankelijk van het model van je bureaustoel kun je hiervoor het zitgedeelte of de rugleuning verschuiven. Uiteindelijk moet je zo zitten, dat er nog een vuistbreedte tussen het voorste deel van je zitgedeelte en je knieholte past. Stel hierna de rugleuning in op de juiste hoogte. Het bolle gedeelte moet precies in de rugholte vallen, zodat hij je rug perfect kan ondersteunen. Ten slotte is het belangrijk om ook de armsteunen op de juiste hoogte in te stellen: niet te hoog en niet te laag. Door je ergonomische stoel op jouw lichaam af te stellen, kun je fysieke klachten zo veel mogelijk voorkomen.

Tips om rugpijn te voorkomen

Naast je bureaustoel goed afstellen, kun je nog meer doen om rugklachten en andere ongemakken te voorkomen. Zo is het slim om geregeld even een andere houding aan te nemen. Ga bijvoorbeeld na elk halfuur zitten eventjes staan of een stukje lopen. Dit is beter voor je lichaam en zorgt ook voor extra vitaliteit en productiviteit. Voor nog meer ondersteuning tijdens het werken kun je tevens een voetensteun onder je bureau leggen. Verder kun je ook kiezen voor een ergonomisch zit-sta-bureau, zodat je je werk in afwisselende houdingen kunt uitvoeren.

Stel je budget vast

Comfortabele bureaustoelen met een ergonomisch ontwerp zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Online kun je ze heel eenvoudig met elkaar vergelijken. In veel gevallen betaalt je werkgever mee aan je nieuwe bureaustoel, dus vraag zeker eens naar de mogelijkheden.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?