Met dit zondagochtend ritueel sluit je de week relaxed af

Met dit zondagochtend ritueel sluit je de week relaxed af

Zondag is voor velen de ideale dag om tot rust te komen na een drukke werkweek. Op zondag zijn er geen verplichtingen en is het helemaal oké om even lekker niks te doen. Daarnaast is het het ideale moment om even te reflecteren op wat de week jou heeft gebracht en om doelen te stellen voor de week die gaat komen. Met dit zondagochtend ritueel sluit jij jouw week vanaf nu helemaal relaxed af en laad je je batterijen weer op na een drukke werkweek en weekend.

Beweeg je lichaam

Je hoeft op zondagochtend geen marathon te gaan lopen, maar een beetje beweging zal je lichaam wel aan het werk zetten en ervoor zorgen dat je goed wakker wordt. Probeer je zondagochtend te beginnen met een paar stretchoefeningen, een kleine ochtendwandeling of een kleine yogasessie en je zal zien dat je meteen met meer energie aan je dag kan beginnen.

Geniet van de natuur

Wie in het groen woont of een grote tuin heeft kan het waarschijnlijk alleen maar beamen, de natuur is de ideale plek om tot rust te komen en om even te bezinnen. Heb je veel tijd op een rustige zondagochtend? Trek dan eens naar een bos of park en maak een mooie wandeling. Je kan eventueel een dagboek meenemen en van het moment gebruik maken om te reflecteren op je week. Heb je niet veel tijd of is er geen bos in de buurt? Het is ook al heerlijk om in je badjas met een lekkere kop koffie van de ochtendzon te genieten in je eigen tuin of op je terras.

Maak een voedzaam ontbijt

Tijdens de week heb je er misschien niet altijd tijd voor, maar zondag is de ideale dag om uitgebreid te ontbijten met familie en vrienden. Hoewel zondag voor velen de uitgelezen dag is om naar de bakker te gaan en heel wat lekkers te eten, zal je je ongetwijfeld beter voelen als je voor jezelf een voedzaam, gezond ontbijt klaarmaakt. Het werkt verder erg rustgevend om de tijd te nemen om de ontbijttafel mooi te dekken met HK living kopjes, leuke bordjes en kommetjes en eventueel een mooie bos bloemen. Er is namelijk geen enkele andere dag in de week dat je hier zo uitgebreid de tijd voor kan nemen.

Plan voldoende me-time in

Zondag is een heerlijke dag om wat me-time in te plannen en te genieten van de rust. Je kan na een uitgebreid ontbijt en een ochtendwandeling bijvoorbeeld een warm bad laten lopen en je op het gemak je skincare routine uitvoeren.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?