Nieuwe zorgverzekering? 5 handige tips

Nieuwe zorgverzekering? 5 handige tips

Aan het einde van het jaar is het tijd om te kiezen voor een zorgverzekering. Wil je overstappen naar een nieuwe verzekeraar of blijf je bij je huidige zorgverzekering? Misschien ben je net 18 geworden en moet je voor het eerst kiezen. Het kiezen van een zorgverzekering kan lastig zijn, daarom hebben wij 5 handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken en zorgeloos het nieuwe jaar ingaan.

Vergelijk zorgverzekeringen

Het vergelijken van zorgverzekeringen is erg belangrijk. Zo weet je zeker dat je de beste zorgverzekering hebt voor jouw zorgbehoefte én portemonnee. Let bij het vergelijken niet alleen op de premie, maar ook op de dekking van de verzekering. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Zeker wanneer je voor de eerste keer een zorgverzekering afsluit, is dit erg belangrijk.

Maak een overzicht van je zorgbehoefte

Weet jij al welke zorg je nodig hebt komend jaar? Maak dan een overzicht van je zorgbehoefte en zoek de zorgverzekering die hier het beste bij past. Denk bijvoorbeeld aan tandartsbehandelingen, hulpmiddelen of fysiotherapie. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en ben je altijd verzekerd van de zorg die je nodig hebt. Je kunt ook kiezen voor een zorgverzekering voor studenten, zoals VinkVink, die speciaal is ingericht op de zorgbehoeften van studenten.

Kijk naar de vrije zorgkeuze

Vind jij het belangrijk om zelf te kunnen bepalen naar welke zorgverlener je gaat? Let dan op de vrije zorgkeuze. Bij sommige zorgverzekeringen kun je alleen naar zorgverleners waarmee zij een contract hebben. Dit kan ervoor zorgen dat je niet bij de zorgverlener terechtkunt waar jij graag naartoe wilt.

Let op het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de zorgverzekeraar vergoeding geeft. Het eigen risico is voor iedereen gelijk en bedraagt in 2021 €385,-. Wil jij je eigen risico verhogen? Dit kan ervoor zorgen dat je premie lager wordt. Let wel op dat je dit bedrag in één keer moet betalen bij gebruik van zorgkosten. Ben je net 18 geworden? Een zorgverzekering 18 jaar is voor jou als student bij sommige zorgverzekeraars goedkoper.

Check de klantenservice

Tot slot is de klantenservice van de zorgverzekeraar ook erg belangrijk. Kijk of de verzekeraar een goede klantenservice heeft en hoe zij omgaan met vragen en klachten. Zo heb je altijd een goede houvast wanneer je vragen hebt over je zorgverzekering.

Nieuwe zorgverzekering nodig? Met deze 5 handige tips kun jij een goede keuze maken voor het nieuwe jaar.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?