Vier tips voor startende ondernemers

Vier tips voor startende ondernemers

Als je net begint met ondernemen kan het overweldigend zijn als je bedenkt wat je allemaal nog moet doen. Je hebt een idee, maar hoe werk je deze verder uit en wat is er allemaal nodig om dit idee realistisch te maken? Hoe zorg je dat jouw idee een succes wordt en je beginnende onderneming uiteindelijk winstgevend gaat worden? In dit blog geven wij vier tips voor startende ondernemers.

 

Wat heb je nodig?

Wanneer je begint met ondernemen is het verstandig om te kijken wat je nodig hebt. Werk je veel via het internet en gebruik je grafische programma’s zoals Adobe? Dan is het verstandig om te kijken naar de beste internet provider voor jou. Zorg dat je een abonnement met bijvoorbeeld KPN of Ziggo internet hebt. Als je problemen hebt met je internet,  kan je bellen en om hulp vragen. Hier zijn speciale telefoonnummers voor. Heb je een winkel of een webshop? Denk dan goed na over waar je de ingekochte of gemaakte goederen gaat opslaan. Is er genoeg ruimte bij je thuis of ga je een kantoor huren?

 

Marketing

Het idee dat je hebt wordt steeds concreter. Wanneer je jouw bedrijf hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kan je van start gaan. Maar waar zitten de mensen die jouw dienst of product gaan gebruiken en hoe ga je deze mensen bereiken? Via een marktonderzoek kom je erachter wat je doelgroep wilt en hoe je deze kan bereiken. Als je een groter budget hebt kan je dit ook uitbesteden. Zo kan jij bezig gaan met hetgeen wat je echt leuk vindt. Vergeet niet de concurrentie te onderzoeken. Bestaat jouw idee al op de markt en hoe onderscheid je jezelf hiervan?

 

Budgettering

Van tevoren schets je hoeveel budgettering je denkt nodig te hebben. Reken dit altijd ruim uit zodat je nooit tekort aan budget hebt en onvoorziene kosten nog kan dekken. Je kan kiezen om dit startkapitaal te betalen van je eigen spaargeld. Dit is een voordelige manier waarbij je geen rentekosten hoeft af te sluiten. Je kan ook kijken of je krediet van een bank kan krijgen. Zorg wel dat je met een goed en overzichtelijk ondernemersplan komt. Wanneer je een lening onder de 50.000 euro wilt, kan je aankloppen bij Qredits. Dit is door de overheid opgezet om kleine ondernemers de kans te geven om succesvol te worden. Je krijgt hierbij ook business coaching aangeboden. Als laatste kan je kijken of je gebruik kan maken van crowdfunding. Hier brengen meerdere mensen het kapitaal wat je nodig hebt bij elkaar. Dit gebeurt vaak online.

 

Boekhouding

Als laatste maar zeker niet het minst belangrijk moet je jouw boekhouding vanaf het begin goed bijhouden. Je moet namelijk meerdere keren per jaar btw-aangifte doen bij de Belastingdienst en je moet voldoen aan de jaarlijkse inkomstenbelasting. Door de Belastingdienst worden hier eisen aan gesteld. Alle handelingen die je uitvoert moet je kunnen aantonen. Als startende ondernemer kom je ook in aanmerking voor diverse belastingvoordelen. Zorg dus voor een duidelijk overzicht van jouw financiële gegevens!

 

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

1 Reactie

  1. 24 januari 2023 / 10:00 am

    Ik ga starten (volgende maand)! Het is inderdaad overweldigend, maar ik vind het ook heel leuk (tot nu toe ieder geval haha). Ik heb het ondernemersplan van Qredits gedownload, is top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?