Vijf DIY-tips om je interieur in herfstsfeer te hullen

Vijf DIY-tips om je interieur in herfstsfeer te hullen

Met de zomer langzaam op zijn einde, is het tijd om je huis helemaal herfstproof te maken, klaar voor warm en gezellig binnenblijven. Nee, je hoeft niet alle muren een nieuwe lik verf te geven of te investeren in nieuwe gordijnen. Met een paar eenvoudige trucjes, switches en DIY-projecten pas je je interieur gemakkelijk aan het nieuwe seizoen aan. Geen pompoenen en jack-o-lanterns: wij zetten met deze doe-het-zelftips vooral de warme kleuren van de herfst in the picture.

Accentueer met warme kleuren

Een van de gemakkelijkste manieren om je huis een herfstachtige sfeer te geven, is door accenten in warme kleuren toe te voegen. Kies voor tinten zoals diep oranje, rijk bordeauxrood en chocoladebruin. Wissel de kussenslopen in de zetel (of nog beter: voeg nog een hoop extra kussens toe voor nog meer gezelligheid), haal de warme wollen plaids in geel of oranjetinten uit de koffer, of hang eens een kunstwerk in herfsttinten aan de muur. Voor dat laatste hoef je trouwens zeker geen dure galerieën af te schuimen: een doek, oranje, gele en rode verf en de creativiteit van je kinderen: meer heb je niet nodig!

Ga voor natuurlijke materialen

Breng de buitenwereld naar binnen door natuurlijke elementen in je interieur te integreren. Verzamel tijdens je volgende wandeling volop dennenappels, gedroogde bladeren en takken. Plaats ze in een decoratieve mand, een grote schaal of in een doorzichtige vaas om een vleugje herfst in elke kamer te brengen. Onze favoriet: een gigantische vaas met grote takken, wat bosgroen en enkele dennenappels aan touwtjes, temidden een statige ronde tafel. Dé eyecatcher van je interieur, helemaal gratis!

Zelfgemaakte geurverspreiders

De herfst ziet er niet alleen prachtig uit, maar heeft ook een unieke geur. Creëer je eigen herfstgeur met zelfgemaakte geurverspreiders. Combineer kruiden zoals kaneelstokjes, gedroogde sinaasappelschillen en kruidnagels in een potje. Voeg er wat water aan toe en laat het langzaam verdampen. Ook kruidnagel in een appelsien (een ideaal knutselwerkje voor kleine kinderen) verspreidt een heerlijk warmzoete geur!

Hoe streelzachter, hoe beter

Een warm interieur kan natuurlijk niet zonder zachte, aaibare materialen. Vervang lichte zomerse gordijnen door dikkere exemplaren in warme tinten en zachte stoffen als velours. Leg pluizige kussens en dekens op de zetel en stoelen, zodat je altijd en overal omgeven bent door zachte warmte.

Vergeet de verlichting niet

De juiste verlichting heeft een enorme invloed op de sfeer in je interieur. Vervang koude witte lampen door warmere gele tinten en voeg sfeervolle tafel- en vloerlampen toe op strategische plekken. Zorg hier wel voor enig contrast. Heb je een interieur met vooral industriële meubels, dan voeg je best eerder gezellige lampjes toe. Heb je een klassiek interieur? Dan kan zo’n stoere industriële lamp net voor een fijn contrast zorgen.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?