Vijf momenten waarop je liever niet zelf de keuken in duikt

Er zijn mensen die er dol op zijn, maar ook genoeg die er bepaald niet enthousiast van raken: koken. Zelfs voor de meest verstokte keukenprins(es) geldt dat er een paar momenten zijn waarop het fijn is om de hapjes door iemand anders te laten verzorgen.

Vijf momenten waarop je liever niet zelf de keuken in duikt food

Vijf momenten waarop je liever niet zelf de keuken in duikt (buffet)


Als je met je gasten wilt praten

Een goede reden om eens niet zelf de keuken in te duiken, is als je de behoefte hebt om eens goed bij te praten met je gasten. Iedereen weet dat wanneer je zelf voor de hapjes zorgt, je op het moment dat je huis vol gasten zit vooral bezig bent met heen en weer naar de keuken rennen. Heb je juist mensen uitgenodigd waar je graag weer eens mee wilt bijkletsen, of heb je er gewoon geen zin in om tijdens je eigen feestje alleen maar aan het rennen en vliegen te zijn, dan is catering inhuren helemaal zo’n gek idee nog niet.


Als je gaat trouwen

Een hele duidelijke: de hapjes en drankjes op je eigen bruiloft, die ga je natuurlijk niet zelf verzorgen. Dit is jouw dag, jullie dag, en om die in de keuken door te brengen om het al je gasten naar de zin te maken, dat is zonde. Daarnaast is het allesbehalve praktisch: sta je daar in je witte jurk of mooie pak in de pannen te roeren. Nee, bruiloft catering is niet voor niets de normaalste zaak van de wereld, je hebt op die dag wel iets anders aan je hoofd, toch?


Als je al genoeg te doen hebt

Ook wanneer je het hartstikke druk hebt, bijvoorbeeld op je werk, maar wel zin hebt in een feestje, is het inhuren van een cateringbedrijf geen overbodige luxe. Je hebt de hele week al lopen rennen en vliegen, en om dat nu voort te zetten richting het weekend: geen goed idee. Niet alleen sta je tijdens het feest in de keuken, je bent vooraf ook nog eens uren kwijt aan de boodschappen en voorbereidingen. Laat dat lekker aan iemand anders over, ook jij verdient zo nu en dan een break.


Als je eens iets anders wilt

Het is niet altijd even makkelijk om iets leuks, lekkers en origineels te bedenken. Kom je nu weer met die hartige taarten aanzetten? Toch maar weer een vrolijke salade of kipspiesjes? Heb je geen inspiratie, of wil je je gasten eens iets anders voorschotelen, schakel dan eens professionals in.


Vijf momenten waarop je liever niet zelf de keuken in duikt food

Vijf momenten waarop je liever niet zelf de keuken in duikt  (food)

Als er veel mensen komen met verschillende wensen

Als je een feest geeft wil je dat iedereen het naar zijn of haar zin hebt. Zeker als je veel gasten ontvangt, met allemaal andere wensen qua eten en drinken, is dat lastig. Laat je dit door een cateringbedrijf verzorgen, en geef je al deze wensen netjes door, dan weet je zeker dat er voor ieder iets naar zijn of haar smaak te eten is, zonder dat dit jou extra moeite kost.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?