Waarvoor kan een data-simkaart allemaal van pas komen?

Waarvoor kan een data-simkaart allemaal van pas komen

We zijn allemaal wel bekend met simkaarten, omdat we er allemaal minimaal één in onze telefoon hebben zitten. Deze zorgt ervoor dat we telefoonontvangst op onze telefoon hebben en ook gebruik kunnen maken van mobiel internet via een 4G of 5G netwerk. Maar een simkaart hoeft niet enkel te dienen om een telefoon van signaal te voorzien. Met een aparte data-simkaart kun je jezelf voorzien van mobiel wifi. We bespreken waarvoor mobiel wifi met zo’n data-simkaart allemaal van pas kan komen.

Altijd internet op je tablet

Sommige tablets bieden ruimte voor een simkaart. Veel mensen gebruiken deze mogelijkheid echter niet, waardoor ze buiten de locaties waar ze wifi hebben om geen internet hebben op hun tablet. Dat is natuurlijk een beetje zonde, want zo kun je je tablet minder intensief gebruiken dan je misschien zou willen. Wil je onderweg ook ‘gewoon’ betrouwbaar internet kunnen hebben op je tablet, bijvoorbeeld op de achterbank van de auto of in het openbaar vervoer, dan is het erg handig om een data-simkaart te nemen voor je tablet.

Overal werken dankzij mobiel wifi

Wil je overal kunnen werken op je laptop, dan loop je er soms tegenaan dat je op plekken bent waar je geen internet hebt. Dat is niet handig. Een data-simkaart kan hierbij uitkomst bieden in combinatie met een zogenaamde mobiele wifi-router oftewel MiFi-router. Hiermee creëer je zelf een mobiel wifi-netwerk waar jij en bijvoorbeeld collega’s gebruik van kunnen maken. Je kunt ook wel een hotspot creëren met je smartphone, maar dan trek je in hoog tempo je eigen belbundel leeg door je internetgebruik. Met een data-simkaart voor onbeperkt internet kunnen jij (en eventueel ook anderen) zorgeloos internetten.

Vrijuit internetten in het buitenland

Vrijuit internetten in het buitenland

Ga je op reis naar het buitenland? Dan heb je voor mobiel internet met roamingkosten die snel kunnen oplopen. Dat kan je erg beperken, en in deze tijd nog moeten behelpen met internet is eigenlijk niet wenselijk. Dan is het een uitkomst als je zelf voor mobiele wifi kunt zorgen met behulp van een MiFi-router. Daar moet je dan wel bij voorkeur een lokale data-simkaart bij gebruiken, zodat je lokale tarieven betaalt in plaats van internationale tarieven. Dan kun je bijvoorbeeld ook gewoon vrijuit videobellen met het thuisfront wanneer je maar wilt.

Je verzekeren van betrouwbaar internet

Vaak ga je ervan uit dat als je bijvoorbeeld naar een vakantieadres gaat, er wifi is waar je gebruik van kan maken. Dat is er vaak ook, maar in te veel gevallen werkt deze verbinding erg slecht, omdat hij door te veel mensen gedeeld moet worden. Om die frustratie te voorkomen, kun je investeren in een data-simkaart om voor jezelf een goede, betrouwbare en ook veilige(re) afgesloten internetverbinding te creëren. Deze kun je gebruiken in een MiFi-router, of als tweede simkaart in je telefoon om een hotspot te creëren. Houd er in het laatste geval wel rekening mee dat de batterij van je telefoon dan sneller leegloopt.

Een data-simkaart is dus zeker geen overbodige luxe als je de hele dag door gebruikmaakt van het internet en je eraan stoort dat dit niet altijd overal goed mogelijk is. Het is een investering in vooruitgang. Wat is er immers fijner dan gewoon overal en altijd het internet kunnen gebruiken om te werken, voor entertainment of om te kunnen communiceren?

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?