Zo maak je een verhuisdag een stuk aangenamer!

Zo maak je een verhuisdag een stuk aangenamer

Verhuis je binnenkort naar een nieuw stekje? Dat is super fijn, dan sta je aan de start van een nieuw hoofdstuk en mag je binnenkort je nieuwe thuis helemaal naar je zin inrichten. Maar voor het zover is, moeten al je spullen natuurlijk in je nieuwe woning geraken. Wie aan verhuizen denkt, begint vaak al te zuchten bij die gedachte alleen al. Verhuizen is dan ook een heel karwei waar veel bij komt kijken. Met deze tips wordt jouw verhuisdag een stuk leuker en zit je voor je het weet te genieten in je nieuwe, ingerichte woonst!

Begin op tijd

Goed voorbereid zijn is essentieel om je verhuisdag vlot te laten verlopen. Begin op tijd met het inpakken van je spullen en maak een duidelijke planning. Maak een lijstje van alle taken die moeten worden uitgevoerd en verdeel deze over meerdere dagen. Op deze manier voorkom je last-minute chaos en kun je ontspannen aan de verhuisdag beginnen!

Schaf herbruikbare verhuisdozen aan

Een verhuisdag kan veel afval met zich meebrengen doordat je honderden kartonnen verhuisdozen gebruikt. Kies in plaats daarvan dus liever voor herbruikbare verhuisdozen of plastic opbergbakken. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar het bespaart je ook tijd en moeite bij het uitpakken, omdat je ze gewoon kunt stapelen en bewaren voor een volgende keer.

Organiseer een “verhuisfeestje”

Waarom zou je niet vieren dat je naar een nieuw stekje verhuist? Nodig je vrienden en familie uit om je te helpen op de verhuisdag en zorg voor lekkere snacks en drankjes om de energie hoog te houden. Maak er een gezellige dag van en zet ook nog een leuk muziekje op terwijl jullie samen verhuizen. Je kan zelfs T-shirts bedrukken waar alle namen van het verhuisteam op staan als leuk souvenir aan de verhuisdag.

Bedankt je helpers

Verhuizen doe je meestal niet in je eentje, want dan is de klus gewoonweg te groot. Schakel dus een team in dat je kan helpen met inpakken en verhuizen zodat de verhuis wat sneller gaat. Vergeet ze achteraf natuurlijk niet te bedanken en voorzie op de dag van de verhuis voldoende drankjes, lunch en snacks voor je helpers. Daarnaast is het ook fijn om een cadeautje te voorzien voor iedereen die kwam helpen. Geef ze bijvoorbeeld een bos bloemen, pralines, een mooie mok of dergelijke. Wil je echt origineel uit de hoek komen? Je kan ook kleding laten bedrukken zoals een t-shirt met de naam van je helper erop als cadeau.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?