Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 23

Vandaag in onze vertrouwde rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 23 is het deze keer de beurt aan Femke van de website Reissmurf. Als Femke vakantie heeft gaat ze heel graag op reis. Ze is echt een Afrika fan en wordt dol gelukkig van kamperen. Wanneer Femke weer thuis is van haar reis, houdt ze het reisgevoel nog lang vast door het delen van haar verhalen en foto’s. En dat doet ze op haar website Reissmurf. Reissmurf is een online reisgids voor je dagelijkse portie reisinspiratie met handige tips, inspirerende foto’s en te gekke verhalen. Wil je graag op de hoogte blijven van Femke haar reisverhalen neem dan vooral een kijkje op haar website. Maar voor nu gaan we eerst genieten van haar antwoorden op onze vragen van de rubriek Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?.

Wil je ook net als  Femke mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Femke van Reissmurf


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Femke, 21 jaar en ben pas afgestudeerd van de pabo. Afgelopen januari ben ik begonnen met mijn reisblog Reissmurf.nl. Hier deel ik mijn reisverhalen, reisfoto’s en geef ik handige reistips. Ik ben al langer actief op Instagram onder dezelfde naam. Hier ben ik 2,5 jaar geleden mee begonnen, omdat ik graag mijn reisfoto’s wilde delen en ik dacht dat mijn Instagram vrienden hier niet echt op zaten te wachten. Ik wilde mijn foto’s delen met mensen die ze écht wilden zien, dus zo is Reissmurf ontstaan. Ik ben een tijdje blogger geweest bij Travelgirls.nl en vond dit zo leuk, dat ik graag mijn eigen blog wilde beginnen!

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ik heb tot nu toe 34 landen bezocht, maar daar mogen nog wel wat meer bij hoor šŸ˜‰

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Kenia en Tanzania! Deze twee landen heb ik in één reis bezocht en dat was geweldig. Ik heb hier bijna drie weken gekampeerd in verschillende wildparken, tussen de leeuwen de buffels en de giraffen. We kampeerden op de leukste, primitieve plekjes. Wakker worden met uitzicht op de Kilimanjaro of op een groep olifanten die aan het badderen is in de rivier… dat is toch geweldig?! ’s Avonds lieten we het kampvuur aan om de wilde dieren op afstand te houden en ’s nachts hoorde je leeuwen brullen en veel vogels fluiten. Ik ben echt dol op kamperen, hoe primitiever hoe beter, dus deze reis was fantastisch!

Femke, Tanzania ( kampeerden ) Kenia

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Dit is zo moeilijk kiezen! Ik twijfel tussen Gambia en Zuid-Afrika… ja, ik ben een echte Afrika fan! Ik kies denk ik voor Zuid-Afrika. Niet omdat ik het land zo mooi vind, maar omdat ik hier een speciale reis maakte. In de zomer van 2016 ging ik met een groep jongeren twee weken vrijwilligerswerk doen in de omgeving van Durban. Hier gingen we bij verschillende projecten langs en hielpen we daar zoveel we konden. We zijn bij weeshuizen geweest, hebben schooluniformen gemaakt voor kinderen waarvan de ouders het zelf niet kunnen betalen, hebben echte Nederlandse lekkernijen uitgedeeld bij een atelier waar blinde mensen werken en hebben een dag opgetrokken met straatjongens die we aan het eind van de dag weer terug moesten brengen naar de straat.

Zuid-Afrika, straatjongens

Het was een bijzondere reis waar ik Zuid-Afrikaanse vrienden heb gemaakt voor het leven, al zal ik ze waarschijnlijk nooit meer terug zien…

Zuid-Afrika

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Ik heb best wel wat mooie foto’s gemaakt op mijn reizen, maar ik denk dat dit de mooiste is! Dit was tijdens de reis naar Zuid-Afrika waar we in het weekend tijd hadden voor leuke uitstapjes. Zo zijn we een weekendje naar Lesotho geweest, waar we geslapen hebben bij de locals. En dit was het uitzicht!

Zuid-Afrika, Lesotho (uitzicht)

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Ik ben eens een weekendje naar Newcastle geweest. We vertrokken aan het eind van de middag met de boot vanuit IJmuiden en voeren richting Newcastle. Men zegt dat je niet zeeziek wordt op zo’n grote boot, maar wij hadden ‘het geluk’ dat het flink waaide en de golven erg hoog waren. Ja, ik was zeeziek en heb bijna de hele reis in bed gelegen! Aangekomen in Newcastle viel de kerstmarkt een beetje tegen en vond ik de rest van de stad ook niet echt geweldig.

Ook de terugweg heb ik veel geslapen, omdat ik op deze manier geen last had van de schommelingen van de boot. Al met al niet zo’n geslaagd weekendje en ik vond Newcastle geen leuke stad. Ik heb dan ook geen foto’s gemaakt van de stad of de boot…

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Misschien kun je beter vragen naar welk land ik niet wil gaan šŸ˜‰ Er staan nog veel landen op mijn bucketlist, zoals Ecuador, Peru, Bolivia, Namibië, Madagascar en India!

PS: Kijk op mijn Instagram of Facebookpagina.

Liefs, Femke – Reissmurf.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?