Je thuiswerkplek optimaliseren doe je zo

Je thuiswerkplek optimaliseren

Je thuiswerkplek optimaliseren

We moeten er helaas weer aan geloven: thuiswerken. Waarschijnlijk was je er net weer aan gewend om weer naar kantoor te gaan; daarom is het een goed idee om je thuiswerkplek een upgrade te geven.  Een sfeervolle en rustige werkomgeving kan bijdragen aan een betere productiviteit! Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Doe daarom wat inspiratie op in dit artikel! 


Schaf ergonomische meubelen aan 

Als je het gewend bent om op kantoor te werken met ergonomische apparatuur en meubilair dan is het verstandig om te kijken of je dit ook in je thuiskantoor kunt creëren. Denk dan aan een standaard voor je laptop, een verstelbare bureaustoel en een zit/sta-bureau. Verder kun je ook over andere dingen nadenken die het thuiswerken comfortabeler kunnen maken, zoals een tweede scherm. 


Maak de ruimte persoonlijk 

Vaak zie je dat alle ruimtes in huis gezellig zijn gemaakt en voorzien zijn van persoonlijke decoratie, behalve de plek waar gewerkt wordt. Daar is dit soms helemaal niet het geval en wordt dit snel vergeten. Zonde! Je thuiskantoor mooi aankleden met decoratie en accessoires is namelijk zo gedaan.

Zet bijvoorbeeld eens ergens een mooi windlicht of een kandelaar met een kaars erin neer. Oorspronkelijk was een kaars bedoeld voor buiten, maar tegenwoordig is het ook hip en sfeervol om een kaars binnen neer te zetten. Vergeet ook geen persoonlijk items zoals een vakantie souvenir neer te zetten zodat je je helemaal thuis voelt op de plek waar je aan het werk bent.  

Je thuiswerkplek optimaliseren doe je zo

Je thuiswerkplek optimaliseren doe je zo


Je thuiswerkplek optimaliseren: Meer groen 

Ook planten neerzetten kan een goed idee zijn in je thuiskantoor. Deze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en produceren extra zuurstof. Ook zijn planten erg effectief voor je creativiteit en je gezondheid. Dit zal je productiviteit zeker ten goede komen; het is niet voor niets dat werkgevers worden aangemoedigd om meer planten in de kantoorruimte neer te zetten. Het beste kies je dan voor planten met grote, groene bladeren voor het beste effect op de productiviteit en luchtkwaliteit!  


Goede verlichting 

Natuurlijk hangt er in de ruimte waar je werkt een lamp aan het plafond, maar is dit voldoende? Het is erg slecht voor je ogen om in een slecht verlichte ruimte te werken, dus bekijk goed of je voldoende licht hebt. Zo niet, dan kun je een bureaulamp aanschaffen of een extra hanglamp voor boven het bureau. Niet alleen is dit goed voor je ogen, maar maakt het je werkruimte ook wat gezelliger! 


Je thuiswerkplek optimaliseren doe je zo

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?