Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 25

Deze rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? is nog steeds één van onze favoriet. Vooral omdat het nu wat kouder aan het worden is maar van de verhalen en de mooie foto’s krijg je het wel lekker warm van binnen. En weer zin om je eigen vakantie te gaan plannen. Vandaag in Deel 25 willen we je graag voorstellen aan Jacoba van de website Opreismetco.nl.

Jacoba ontdekt het liefst zoveel mogelijke plekken op deze mooie wereld. Op haar website neemt ze je graag mee op reis met haar reisverslagen. Zorgt ze voor veel reisinspiratie en geeft ze je allerlei handige reistips. Ook nieuwsgierig geworden naar de reisverhalen van Jacoba kijk dan zeker op haar website Opreismetco.nl. Maar voordat je naar de website van Jacoba gaat nemen we je eerst mee naar onze favoriete rubriek. Heel veel lees plezier!!!. En tot snel.

Wil je ook net als  Jacoba  mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? mey Jacoba van op reis met co


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Jacoba en ik ben opgegroeid in het dorpje Lutjegast, waar ook de ontdekkingsreiziger Abel Tasman vandaan komt (misschien heb ik daar het reisvirus van gekregen?). Inmiddels woon ik al 10 jaar in Amsterdam en werk ik als marketeer voor een van de beste orkesten ter wereld. In mijn vrije tijd reis ik de hele wereld rond en ik schrijf daarover op mijn blog opreismetco.nl.

Jacoba in Zion - Amerika

*Hoeveel landen ben je al geweest?

27 (ik hoop in 2019 de 30 te halen)

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Sinds 2013 ben ik Amerika verslaafd, dus ik probeer daar minimaal 1x per jaar naar toe te gaan. Ik hou van het landschap, de steden, de rariteiten, de vriendelijke mensen (het is niet zo nep als mensen denken) en de eindeloze road trips. Inmiddels heb ik al 9 staten bezocht en zou ik ze het liefst allemaal eens willen bezoeken.

Jacoba Amerika - Horseshoe Bend

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Een tie: Australië (het landschap en wildlife op elke straathoek, zo gaaf!) en Peru (de immense bergen in de Andes en de Inca-ruïnes).

Jacoba Peru - Machu Picchu

Jacoba Australie - whitsundays

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Deze van de zonsondergang in de Filipijnen. Ik maakte hem op eerste kerstdag en dat was de enige dag dat het echt stralend mooi weer was. (zie ook mijn antwoord op de volgende vraag) Die kleuren van de lucht waren echt fenomenaal.

Jacoba Zonsondergang Filipijnen

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

De Filipijnen. Ik vond het land best wel tof, maar de reis was niet zo leuk. Tijdens mijn twee weken eilandhoppen (in het droge seizoen) had ik namelijk last van een tropische storm en een tyfoon. Ik heb dan ook vrijwel geen zon gezien. Best jammer als je er juist naar toe gaat om volop te genieten van de tropische stranden.

Jacoba Slecht weer Filipijnen

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Indonesië (ik ben vier dagen op Bali geweest en dat smaakte naar meer), Australië (ik wil graag het rode centrum en de oostkust bezoeken) en natuurlijk Amerika (ik ‘moet’ nog 41 staten bezoeken).

 

Wil je mij ook volgen tijdens mijn reizen? Kijk dan eens op mijn Instagram of Facebookpagina .

Groetjes,
Jacoba

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?