Koolhydraten recept: Courgetti met pesto

Onze gastblog van vandaag is van Lisa. Een super leuke blogger die je graag wil laten zien hoe het is om meer groenten, minder koolhydraten te eten en waarom. Zij deelt nu ook een super lekker en gezond recept van haar boek, “Courgetti met pesto, garnalen en champignons”. Zeker de moeite waard om te lezen en een kijkje te nemen op haar blog. Heel veel lees plezier.

Meer groenten, minder koolhydraten: Courgetti met pesto, garnalen en champignons


Hoi lezers van ElsaRblog!

Wat leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor jullie! Ik zie altijd leuke blogs en heerlijke recepten voorbij komen op deze site. Dus extra leuk dat ik nu ook een recept kan delen met jullie. Ik deel voornamelijk gezonde recepten die natuurlijk wel lekker en smaakvol zijn. Het liefst wil je natuurlijk gezond én lekker eten tegelijkertijd, en af en toe jezelf trakteren op een heerlijke maaltijd hoort er natuurlijk ook bij. Zelf eet ik al jaren koolhydraatarm en dit bevalt mij erg goed.

Zo goed dat ik eind vorig jaar mijn eerste gezonde koolhydraatarme kookboek heb uitgebracht. Het boek heet Lisa kookt koolhydraatarm en is onder andere verkrijgbaar op koolhydraatarmdieet.nl hier deel ik ook mijn recepten en natuurlijk op de social media kanalen: instagram @gezonderecepten en op de facebook: Koken met Lisa.


 

Onze gastblog van vandaag is van Lisa

Onze gastblog van vandaag is van Lisa

De liefde voor koken en gezondheid is al op jonge leeftijd ontstaan. Ik hielp mijn moeder en oma vroeger altijd mee in de keuken en nu ik zelf al een aantal jaar op mezelf woon, nodig ik het liefst ieder weekend vrienden of familie uit om gezellig te komen eten. Ik kan er echt van genieten als iedereen gezellig samen aan het eten is. Omdat ik merkte dat er meer vraag kwam naar gezonde recepten, ben ik ongezonde maaltijden zoals friet, pizza of koolhydraatrijke pasta’s gaan omtoveren tot een gezondere variant, zodat je er vaker van kunt genieten.

Vandaar dat ik deze heerlijke ‘pasta’ met jullie deel. Ook lekker voor de kinderen, want zo krijgen ze meteen extra groenten binnen. Je kunt ook nog andere ingrediënten toevoegen, of kies voor rode pesto in plaats van groente pesto! Er zijn erg veel mogelijkheden om te variëren.

Courgetti met pesto, garnalen en champignons.

Dit gerecht staat zo op tafel en heeft verschillende smaken die samen goed tot hun recht komen. De combinatie van courgette met groene pesto, licht-pittige garnalen en knoflook champignons vind ikzelf erg lekker. Natuurlijk ook fijn als het snel op tafel staat. Hieronder het recept:


Wat je nodig hebt: 1 persoon

courgette ⇒ 1

⇒50 gram verse groene pesto

teentje knoflook ⇒ 1

⇒Limoensap

⇒Peper en zout

⇒Olie om te bakken


Wat je nodig hebt: Garnalen

⇒7 grote tijgergarnalen

sambal ⇒1 tl

sweet chillisaus ⇒1 el

teentje knoflook, geperst ⇒1

⇒Limoensap

⇒Peper en zout


Wat je nodig hebt: Knoflookchampignons

⇒100 gram champignons

⇒1 teentje knoflook, geperst

⇒1 tl peterselie

⇒Peper em zout


Aan de slag: 

Marineer eerst de garnalen in een kom met de sambal, sweet chillisaus, knoflook, limoensap en peper en zout. Laat dit even lekker marineren, zodat de smaken kunnen intrekken.

Snijd de courgette met een spiraalsnijder tot courgetti. Verwarm een pan met wat olie en knoflook en laat goed heet worden. Bak de courgetti kort en zet het vuur uit. Voeg de groene pesto toe en laat even in de warme pan staan.

Bak nu de champignons en in een andere pan de garnalen tot ze gaar zijn en voeg bij de courgetti. Hussel alles goed door elkaar en leg op een bord.

Serveer met wat limoensap en verse basilicum.

Tip; serveer er nog wat geraspte Parmezaanse kaas bij!


Een koolhydraatarme levensstijl is een gezonde keuze

Koolhydraatrijke producten vervangen door groente is een ideale manier om gezonder te eten. Zo krijg je én minder snelle koolhydraten binnen én meer groenten. Nederlanders eten namelijk vaak te weinig groente. Haal jij het om minimaal 350 gram groente per dag te eten? Mocht je dat niet halen dan hier een aantal tips om meer groente te eten:

gezonde koolhydraatarme kookboek

Boek: Lisa kookt koolhydraatarm


– Probeer bij elke maaltijd wat groente te eten, denk aan rauwkost, een verse soep, een salade, extra portie groente bij het avond eten of een tussendoortje met groente.

– Vervang koolhydraatrijke producten door groente. Denk aan courgetti van dit recept, maar ook pompoen lasagne bladeren in plaats van de reguliere lasagne bladeren, koolraap friet in plaats van normale friet of bloemkool/broccoli rijst in plaats van witte rijst. Tegenwoordig zijn deze kant-en-klaar te koop bij bijna iedere supermarkt, dit maakt het makkelijk en snel om te bereiden. Zelf maken kan natuurlijk ook eenvoudig, het is vaak ook goedkoper en iets gezonder om het zelf te maken.

– Serveer een een plakje met lekkere groenten en dips in plaats van chips, toastjes en borrelnoten. In mijn kookboek vind je een heel hoofdstuk met lekkere dips, tapenades en dressings. Ideaal om bij wat rauwkost, gegrilde broccoli of andere groenten te serveren!

– Drink een groene smoothie! Dit is een smoothie op basis van groenten, gezoet met een enkel stuk fruit. Zo heb je toch de zoete smaak van een banaan of sinaasappel, maar krijg je veel minder suiker binnen dan een reguliere smoothie. Ideaal!

Lisa

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?