Wil jij jouw zorgverzekering veranderen?

Wil jij jouw zorgverzekering veranderen

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering te nemen. Dit is de manier om de zorg niet alleen betaalbaar te houden voor iedereen, maar ook om te zorgen dat het peil van de zorg hoog blijft. Het is echter niet altijd eenvoudig om de juiste verzekering te kiezen omdat er nogal wat te kiezen valt. Bovendien mag je een keer per jaar overstappen naar een andere verzekeraar en dat kan soms mooie voordelen met zich meebrengen. Twijfel jij of jij nog wel goed verzekerd bent, dan kun je eens kijken of je misschien een andere zorgverzekering moet nemen. Als je de onderstaande tips in het achterhoofd houdt, dan is het een fluitje van een cent om een verzekering te vinden die geheel bij jouw wensen aansluit.

 

Waaruit bestaat een zorgverzekering?

Een zorgverzekering bestaat in Nederland uit twee delen: een basisverzekering en aanvullende pakketten. Je moet altijd een basisverzekering afsluiten, de aanvullende pakketten zijn optioneel. De basisverzekering vergoedt jouw bezoekjes aan de huisarts en de zorg die jij in het ziekenhuis nodig hebt. Schrijft de huisarts jouw een middel voor, dan moet je dit waarschijnlijk zelf betalen omdat je eerst je eigen risico moet verbruiken. Heb je dit bedrag verbruikt, dan neemt je zorgverzekeraar de kosten van je over. Je kunt er voor kiezen om je eigen risico te verhogen zodat je minder maandpremie betaalt, maar dan betaal je dus wel meer aan het begin van je zorgtraject. Het is daarom ook altijd belangrijk om te zorgen dat je voldoende buffer achter de hand hebt.

 

Een verzekering op maat

Een zorgverzekering kan op vele manieren gepersonaliseerd worden. Vandaar dat je goed moet kijken of een verzekeraar contracten heeft gesloten met het ziekenhuis in jouw omgeving. Ook kun je kijken of je aanvullende pakketten kunt vinden die bij jouw zorgvraag aansluiten. Wil jij bijvoorbeeld veel gebruikmaken van alternatieve zorg, dan is het goed om een zorgverzekeraar te kiezen die dit ook aanbiedt. Lees daarom de mogelijkheden goed door want op deze manier kun je uiteindelijk een verzekering kiezen die geheel op maat voor jou gemaakt is.

 

Eens per jaar overstappen

Aan het eind van het jaar maken zorgverzekeraars hun premies voor het volgende jaar bekend en dat is dan ook de tijd om te kijken of je misschien ook wilt overstappen. Het is verstandig dat je jouw zorgverzekering vergelijken gaat met die van andere aanbieders. Vind jij het lastig om de opties te vergelijken? Gebruik dan een vergelijkingssite of neem contact op met een verzekeraar. Deze helpt je graag om een passend pakket voor je samen te stellen. Informeer ook naar de mogelijkheid om je premie in een keer te betalen, zo kun je namelijk weer een mooi voordeel pakken. Je merkt het: ga je slim en ingelezen te werk, dan kun je zo een betaalbare zorgverzekering op maat samenstellen.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?