Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 40

Vandaag in onze rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? zijn we alweer aangekomen aan Deel 40. En dat vinden wij super gaaf dat hadden wij van te voren nooit gedacht dat er zoveel animo voor zou zijn. Maar het tegen deel is bewezen want we zijn nu al bij Deel 40. En als het aan ons ligt volgen er nog meer. Ook deze keer van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? willen we je graag voor stellen aan Lisette van de Logt.

Lisette is het gezicht achter Oysters & Footprints. Oysters & Footprints is een reisblog welke zich zal vullen met prachtige, diverse reispareltjes die om uiteenlopende redenen de moeite waard zijn om te gaan ontdekken. Pareltjes met de zogenaamde X-factor. Inspirerende reisverhalen, tips en fotografie komen hier samen. Lisette nodigt je graag uit om je mee te laten voeren en wenst je een prachtige reis!. Volg Lisette ook op haar Facebookpagina. 

Wil je ook net als Lisette van de Logt mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Lisette van Oysters & footprint.nl


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Lisette van de Logt, 38 jaar en met mijn partner en twee kids ontdek ik heel graag steeds weer nieuwe plekken. Binnen Europa en daarbuiten. Reizen was altijd al mijn passie, vandaar dat ik ook een opleiding in het Toerisme heb gedaan. Het echte “Carpe Diem” gevoel ontstond 3 jaar geleden, toen ik helaas niet zo’n goed nieuws omtrent mijn gezondheid te verwerken kreeg. Ineens werd de toekomst onzeker door de chronische ziekte Multiple Sclerose. Maar hoe naar en vervelend zo’n bericht ook is, het brengt je ook heel veel nieuwe inzichten. “Wat is nu echt belangrijk? Wat wil ik graag? Waar word ik happy van?” Het bleek al snel dat dat voor mij niet een nieuwe bank of een grote auto is. Voor mij is dat genieten van de wereld en een nog grotere rijkdom is, dat ik dat mag doen met mijn gezin. “Pluk de dag”! En dat doen we dan dus ook: reizen zoveel als we kunnen op de manier die dat op dat moment toelaat.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

In het totaal staat de teller op 27 landen tot nu toe. Ik hoef persoonlijk niet steeds naar een nieuw land. Het aantal landen waar ik geweest ben, zegt me dan ook niet zoveel en ik moest dus ook echt even gaan tellen šŸ˜‰

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Het Afrikaanse continent heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij. Het eerste wat in mij opkomt is de prachtige roodachtige gloed die het landschap kleurt.

foto van Oysters & Footprints (berberkamp_sahara_marokko)

Zojuist ben ik teruggekomen van een reis door Marokko en het was fantastisch om de kleuren van de koningsstad Marrakech te combineren met de kloven van Todhra en Dades om vervolgens op een kameel de zandduinen van Erg Chebbi in te trekken en een nacht in een berberkamp in de Sahara door te brengen.

foto van Oysters & Footprints (Marokko)

foto van Oysters & Footprints (Marokko)

Maar een echte topper is toch wel onze roadtrip vanuit Kaapstad door de West en Oostkaap van Zuid-Afrika. De diversiteit van deze reis, maakt dat we het er nog heel vaak over hebben. De wildlife in de parken, maar ook het heerlijke eten en de wisselende landschappen die aan ons voorbij trokken hebben diepe indruk gemaakt op ons allemaal.

foto van Oysters & Footprints (kaapse_wijnlanden-zuidafrika)

foto van Oysters & Footprints (Zuid-Afrika)

foto van Oysters & Footprints (Zuid-Afrika) Oysters & Footprints: whalecoastroute_zuidafrika

Oysters & Footprints: leeuw_zuidafrika

En niet te vergeten de vriendelijke bevolking, zij hebben ook een groot aandeel in dit positieve gevoel!

Oysters & Footprints: kinderen_zuid-afrika

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Binnen Europa heb ik een sterke voorkeur voor Spanje en dan, zoals velen, specifiek voor het eiland Ibiza. Eigenlijk staat dit eiland gewoon op een gedeelde nummer 1 als favoriet. Wij houden vooral van het noordelijke, groene deel en de plaatsjes meer land. De relaxte sfeer in voorjaar en herfst wanneer de stranden niet overvol zijn, de natuur ontwaakt en simpelweg de schoonheid van het eiland zich laat zien zonder massa’s mensen in het straatbeeld. En niet te vergeten die prachtige amandelbloesem in de winter… echt een gevoel van thuiskomen. Yoga, wandelingen maken, zwemmen bij de vele, heerlijke baaitjes, struinen door Dalt Vila… En met een lekkere maaltijd vergezeld van een goed uitzicht de dag afsluiten. Heerlijk!

Oysters & Footprints: Ibiza

Maar ook Madrid, Barcelona en niet te vergeten het prachtige Sevilla met de Moorse invloeden en pleintjes vol sinaasappelbomen hebben mijn hart gestolen.

Oysters & Footprints: Sevilla_Real-Alcazar

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

De mooiste foto die ik ooit maakte, vind ik zelf nog altijd het waanzinnige uitzicht op de Kilimanjaro in Tanzania tijdens onze huwelijksreis. Ik voelde me heel nietig in de overweldigende Afrikaanse natuur en moest mezelf echt even knijpen die ochtend, dat weet ik nog goed.

Oysters & Footprints:Kilimanjaro-Tanzania

De andere foto is afgelopen zomer gemaakt op de Nigardsbreen gletsjer in Noorwegen. Een gletsjerhike stond hoog op de bucketlist. Ik vind het zo’n machtig idee dat het ijs waar je op “loopt”, beter gezegd je ijzeren pinnen in drukt, stamt uit de ijstijd! Dat is toch waanzinnig? Voor ons als natuurliefhebbers dus echt een must-do.

Oysters & Footprints: nigardsbreen-Noorwegen

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Het land met de minst positieve herinneringen ligt gek genoeg ook in Afrika: dat is Tunesië. Hoe het nu is weet ik niet, mijn ervaring dateert namelijk van 20 jaar geleden . Ik herinner me vooral onvriendelijke mensen en een penetrante geur die overal in de straten overheerste. We waren toen ook nog niet echt “bereisd” dus wellicht is het beeld dat ik schets iets te negatief, maar ik zal er nooit meer heen gaan.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Ik zou graag Mexico bezoeken, dat gaat waarschijnlijk in April gebeuren en ook Costa Rica staat hoog op onze bucketlist. Wat dichterbij huis staat Ijsland, maar ook een tweede reis door een ander deel van Marokko op de wensenlijst. Verder prijken ook West-Canada, Namibië en diverse landen in Zuid-Amerika waaronder Ecuador met de Galapagoseilanden ook zeker op deze lijst. Voor ons valt er dus nog genoeg te beleven op deze aardbol!

Hartelijke groet,
  Lisette van de Logt

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?