Tips voor het kopen van een nieuw parfum voor jezelf

Tips voor het kopen van een nieuw parfum voor jezelf

Is je parfum op en wil je graag een nieuwe? Of kan jij haast geen genoeg parfums hebben en wil je er nog eentje aan je huidige collectie toevoegen? Dan is het goed om te weten hoe je het juiste geurtje voor jezelf uitkiest. Er zijn een aantal tips die je erbij helpen om een succesvolle aankoop te doen. Welke tips dat zijn? Je leest het hieronder!

 

Verdiep je in verschillende parfums

Om je zoektocht eenvoudiger te maken, is het slim om vooraf alvast wat research te doen naar verschillende parfums. Doe dat op basis van je eerdere geurtjes. Zijn je vorige parfums fris, zoet, bloemig of houtachtig? Als er een overeenkomst te vinden is tussen jouw parfums, dan weet je dat je gek bent op een bepaalde geur. Wanneer je dat ontdekt hebt, kun je op basis daarvan zoeken naar andere parfums met zo’n soortgelijke geur.

Bezoek een parfumwinkel

Altijd handig om te doen: een parfumwinkel bezoeken. Dan krijg je namelijk de mogelijkheid om verschillende geuren te testen. Waar veel mensen ervoor kiezen om daarvoor een papieren staafje te gebruiken, is het daarnaast verstandig om het parfum op je huid te testen. Dat is tenslotte hoe je de geur het beste kunt ruiken. Een geur kan op iedere huid weer anders ruiken, waardoor het slim is om de geur op je huid te spuiten. Op die manier ontdek je sneller wat je lekker vindt en wat minder.

Koop het parfum niet gelijk

Hoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om het parfum meteen aan te schaffen, is dat vaak geen goed idee. Het is namelijk beter om even te wachten, om te ontdekken hoe de geur na een aantal uurtjes ruikt. Dan pas weet je zeker of je het echt bij je vindt passen en krijg je de kans om de geur beter te beoordelen. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om te kijken waar het parfum allemaal te koop is. Niet alleen in fysieke parfumwinkels ben je daarvoor aan het juiste adres, online zijn er ook talloze webshops te vinden. Op zoek naar een webshop met een groot aanbod aan heerlijke geuren? Check dan de lekkerste parfums bij Zalando .

Vraag om advies

Lukt het je niet om zelf een keuze te maken? Als je twijfelt tussen een aantal parfums, is het dan een goede tip om advies te vragen. Dat kan online, maar uiteraard ook in een fysieke winkel die geurtjes verkoopt. Als je aangeeft waar je van houdt, kan een deskundige je goed op weg helpen. Dat kan voor jou doorslaggevend zijn en de kans op een succesvolle aankoop vergroten. Advies vragen aan vrienden of familieleden is uiteraard ook een mogelijkheid, maar het is wel belangrijk dat je zelf voor de volle 100% overtuigd bent.

Met deze tips hierboven kom je al een heel eind als je voor jezelf een lekkere geur wilt uitzoeken. Neem hier vooral de tijd voor, zodat je geen overhaaste beslissingen neemt. Met een nieuw parfum ben je wel een tijdje zoet, dus dan is het wel belangrijk dat je het lekker vindt ruiken!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?