Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 51

De rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? is alweer aangekomen op Deel 51. Ook deze keer hebben we weer een leuke gast. Het is namelijk Laura van de blog lekker plan. Wij hebben al eerder kennis mogen maken met haar blog. Via de Foodblogswap hebben we een recept van Laura uit mogen kiezen om er dan zelf onze draai aan te geven. Ben je benieuwd welk recept dat we uitgekozen hadden klik dan hier. En voor nog meer lekkere recepten en eten met een plan kijk dan vooral op de blog van lekker plan. Maar voor nu wensen we jou heel veel lees plezier, en tot de volgende van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?.

Tip: Volg Laura op haar Instagram.

Wil je ook net als Laura mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Lees hier de instructies.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Laura. Ik woon met man en twee kinderen in een dorp in het Gooi, maar ooit hoop ik nog een tijdje in Zuid-Oost Azië te wonen. Ik ben verliefd op Aziatische smaken en schrijf op mijn blog Lekker Plan over de smakelijke dingen die ik tegenkom- in mijn eigen keuken of op stap.

Laura en koters

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Als ik goed tel, zijn het er 34. Worldatlas vertelt mij dat er op het moment 195 landen in de wereld zijn, dus er valt nog een hoop te ontdekken. Maar eerst maar eens terug naar Italie deze zomer, want ik heb de koters pizza en ijsjes beloofd.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Het is moeilijk kiezen met zoveel smakelijke herinneringen, maar vorig jaar waren we met z’n vieren in Maleisië en dat was heel fijn. De man en ik trokken met ieder een koter op onze rug zes weken rond. We zagen de prachtigste stranden en jungle, voelden ons zes weken super veilig en aten heel, heel goed. Over dat laatste schreef ik een uit-ge-brei-de blogpost. Moet je lezen, krijg je lekkere trek.

Maleisië

Maar ook naast het eten was de reis super. We lagen op het ene Bounty-strand na het andere, hoefden geen enkele moeite te doen om tropische beesten te zien (apen op de stoep en neushoornvogels voor het hotel, dat werk) en wandelden zonder malariagevaar door een heuse jungle. Ik was best trots dat ik dat laatste voor elkaar kreeg met 15 kilo peuter op mijn rug.

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Een heel andere, maar ook heel fijne vakantie hadden we op Corfu. We deden twee weken bijzonder weinig in een appartement vlakbij het strand. Lekker in de branding spelen, grote borden verse fruitsalade eten en af en toe met de auto op stap. Dan reden we rond tot we een bord “to the beach” zagen en waar we dan uitkwamen was vaak zo hartverzakkend idyllisch. Witte stranden gingen over in blauwe zee en onder de vrolijk gekleurde parasols zat slechts af en toe een andere zonaanbidder (lang leve het naseizoen). Magisch.

Griekenland

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Deze maakte ik vanaf het dakterras van een theehuis in Marrakesh (Marokko). Hij wint het van de palmstranden, indrukwekkende natuur en duizelingwekkende steden omdat hij me 11 (!) jaar na het maken nog voor ogen stond. Hij is bijna abstract en ik moet er van glimlachen dat ik zo’n mannetje kon vangen op een stiekem heel drukke markt.

Marrakesh

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Ik had zo uitgekeken naar Vietnam, want iedereen zei dat we alleen maar vriendelijke mensen gingen ontmoeten en fan-tas-tisch zouden eten. Nou, nee. Het lag vast aan ons. We begonnen aan de ene kant van het land in Hanoi en hadden drie weken om aan de andere kant terecht te komen in Ho Chi Minh Stad. Dat is eigenlijk net een beetje krap met het OV, dus we kwamen bepaald niet van de gebaande toeristenpaden af. Dat was te merken. In zo’n 95% van de gesprekken met locals voelde ik me behandeld als dollar met pootjes en we aten voornamelijk oninspirerende noedels. We moeten nog maar eens terug om in rustiger tempo rond te kijken.

Vietnam

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Japan! Met stip op één. Vooral om het eten natuurlijk; ik kan niet wachten om sushi te eten waar hij geboren is en eindeloos veel ramen te slurpen. Maar ook omdat ik gefascineerd ben door de tegenstelling van mijn vooroordelen: hypermoderne, overvolle steden waar weinig menselijks meer aan is en een cultuur die focust op puurheid, eenvoud en rust. Ik ben heel benieuwd hoe die in de praktijk blijken te combineren. (Of hoe ze volledig de plank misslaan, natuurlijk.)

Liefs,

Laura

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

2 Reacties

 1. Beauty For you
  27 augustus 2019 / 1:38 pm

  Wat is dit leuk ga ook proberen om een blog van te maken. Dankjewel voor de inspiratie.

  • Elsa
   30 augustus 2019 / 6:07 am

   Oh wat leuk! Ik ben benieuwd ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?