Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Linda Deel 71

Vandaag in Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? willen we graag Linda aan je voorstellen. Linda heeft dit keer de vragenlijst van onze geweldige rubriek ingevuld. Ze heeft een blog waar ze je mee neemt op reis en dan niet alleen naar het buitenland maar ook een reis door haar leven. Want het leven is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn en dat laat Linda ook op haar blog zien. En zet ze zeker ook haar beste beentje voor, voor een duurzamer leven.

Naast haar reisbestemmingen die ze deelt heeft ze ook handige reistips voor je, dus ga vooral een kijkje nemen op de blog van Linda. Maar voor nu heel veel leesplezier en tot de volgende van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?

Tip: Volg Linda op haar facebook. Wil je ook net als Linda mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Linda Deel 71


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

​Moderne hippie Linda stelt zich graag aan je voor. Ik ben ruim dertig (ok, inmiddels dichter bij de 40 maar daarvoor stop ik mijn hoofd nog even in het zand) en werk als internationaal manager bij een grote multinational. Voor mijn werk ben ik gemiddeld anderhalve week per maand in het buitenland te vinden. Nu vooral in Oost Europa. Voorheen ook veel in Zuid Europa en Afrika. Naast reizen voor mijn werk, reis ik ook elke vakantiedag die ik heb naar nog meer mooie bestemmingen.

De wereld is zo’n fantastische speeltuin waar ik maar al te graag naar toe ga. Ik blog hierover op My Wanderlust Diary . Ik schrijf niet alleen over de mooiste bezienswaardigheden maar laat in mijn weekoverzichten ook wekelijks zien dat het internationale zakenleven niet een en al rozengeur en maneschijn is. Het leven is niet alleen maar Instagram waardig en ik vind dat mensen best eerlijk mogen zijn over de uitdagingen en dieptepunten die het leven ons toewerpt.

Ethiopie: Linda

Ethiopie: Linda

*Hoeveel landen ben je al geweest?

​ik ben inmiddels in ruim 50 landen geweest (ik ben gestopt met tellen na 50 dus ik kan je niet precies vertellen of het er 55 of 65 zijn). Iets minder dan de helft van de landen heb ik bezocht als onderdeel van mijn werk. De meeste landen waar ik werk heb ik al tientallen keren bezocht en heb ze van voor tot achter gezien. Ik denk dat ik mezelf inmiddels wel Letland expert kan noemen bijvoorbeeld zo vaak ben ik er geweest.  

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Vragen over mijn favoriete vakantiebestemmingen krijg ik ook wel eens van vrienden en ik antwoord eigenlijk altijd hetzelfde. Ik heb niet per se een favoriete vakantiebestemming. Er zijn zo veel landen waar ik verliefd op ben geworden, maar er is er niet eentje bij die de absolute favoriet is. Elke land heeft zijn eigen charme en hoogtepunten.

Belize: Caracol

Belize: Caracol

Zo vond ik het regenwoud van Belize fantastisch, maar ook het wildkamperen in Oman in de uitgestrekte woestijn. Kirgizie was een land waar de landschappen overweldigend indrukwekkend waren, maar dat gold ook voor IJsland. De mensen in Ethiopië waren supervriendelijk en bijzonder, maar dat waren de mensen in Nieuw Zeeland ook.

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom? 

Jaren geleden kwam ik eens een foto tegen van twee paardenoortjes waar tussendoor de kijker naar twee knalgroene meren keek. Ik vond dat zo’n bijzondere foto dat ik die paardrijtocht ook wilde maken. Vele jaren later kwam ik erachter waar die foto gemaakt was, namelijk op de Azoren (een kleine eilandengroep tussen Amerika en Afrika, onderdeel van Portugal).

Ik trok zeven dagen te paard rond over het eiland São Miguel en kwam uiteindelijk op hetzelfde punt met dat uitzicht over die groene meren in een begroeide vulkaan. Het uitzicht was even betoverend als ik jaren terug op die foto had gezien.

Sao Miguel Azoren Portugal Paardrijden

São Miguel Azoren Portugal Paardrijden

*Welk land vond je tot nu toe het minste? En waarom? 

Dat is voor mij absoluut Israël. Dat land ademt alleen maar agressie. Van bom-meldingen op het busstation, tot oneindige ondervragingen op de grens, metaaldetectors, overal gewapende mensen en tanks. Hoe erg ze in Israel ook hun best doen om je een veilig gevoel te geven met zo veel wapens, tanks en agressie, hoe meer dit contraproductief is en juist een super onveilig gevoel geeft. Daarnaast vond ik de mensen uitermate onvriendelijk. Ze beuken je aan de kant op straat, dringen voor, zijn verbaal zeer agressief.

Israel

Israël

Ik zou mensen aanraden om naar het veel vriendelijkere en gezelligere buurland Jordanie te gaan in plaats van Israel. De Wadi Rum woestijn is fenomenaal. Oneindige rode zandduinen, bijzondere rotsformaties, hele vriendelijke mensen en natuurlijk het gave Petra.

Jordanie: Petra

Jordanie: Petra

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Antarctica. Ik zou dolgraag op expeditie naar de Zuidpool gaan. Helemaal met de klimaatverandering van tegenwoordig is de kans dat ik de Zuidpool in zijn volle glorie ga kunnen zien steeds kleiner aan het worden. Maar de Zuidpool is ook een hele zware en dure reis. Ik zie vooral op tegen de dagen op zee en het slechte weer.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

2 Reacties

  1. 1 oktober 2020 / 5:55 pm

    Wat een prachtig interview/ verhaal! Ik ben nog lang niet in 50 landen geweest, nog flink wat reizen te maken en wereld te bekijken! Bedankt voor de inspiratie!

    • 5 oktober 2020 / 1:47 pm

      Dankjewel en graag gedaan, wie weet komen er nog mooie reizen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?