Welke occasions waren in 2022 het populairst?

Welke occasions waren in 2022 het populairst

Inmiddels hebben we de derde maand van 2023 bereikt, maar toch is het nog even tijd om terug te kijken. Als je op zoek bent naar een occasion wil je immers graag weten welke tweedehandsauto’s in 2022 het populairst waren. Je kunt deze informatie als inspiratie gebruiken om een occasion dit jaar te kopen of te leasen. De volgende modellen waren dan wel vorig jaar erg populair, dit betekent natuurlijk niet dat ze in 2023 niet langer geschikte tweedehandsauto’s zijn.

2022 was voor de occasionmarkt niet een heel goed jaar. Zo liep de verkoop terug, terwijl de tweedehandsauto’s ook nog eens een stuk duurder werden. Sterker nog, in november vorig jaar werd een nieuwe recordhoogte gehaald als het gaat om de gemiddelde prijs van een occasion: ruim 24 duizend euro. Deze stijging heeft meerdere redenen, al komt het vooral doordat de nieuwe auto’s lange levertijden hebben. Bovendien zijn vrijwel alle prijzen gestegen, waaronder dus ook die van de occasions.

Toch zie je de prijsstijging niet echt terug in de lijst met de populairste tweedehandsauto’s van 2022. De Volkswagen Golf is namelijk nog altijd de populairste occasion van Nederland, die je ook kunt leasen via https://www.privateleaseused.nl/. Het podium wordt volledig gemaakt met de BMW 3-Serie en de Mercedes Benz C-Klasse, die op respectievelijk plek 2 en 3 staan. Dit verbaast je waarschijnlijk niet, aangezien deze drie modellen in 2020 en 2021 precies dezelfde plekken wonnen.

Desondanks zijn er wel wat veranderingen als het gaat om de top 10 populairste occasions in Nederland van 2022. De Ford Focus wint namelijk de vierde plek, terwijl dit model in de afgelopen jaren lager stond. De BMW 5-Serie stond in 2020 en 2021 op plaats 4, maar inmiddels is dit model afgezakt tot positie 6. Andere betaalbare auto’s die in de top 10 staan zijn de Volkswagen Polo, Ford Fiesta en Toyota Yaris.

De crossovers Renault Captur en Toyota RAV4 zijn de resterende modellen van deze lijst. Wat vooral vreemd is aan de top 10 is het ontbreken van een elektrische auto. Dit is opvallend aangezien de Tesla Model 3 en de XC40 eerst nog wel in deze lijst stonden, die je nog altijd als occasion kunt leasen via Private lease used.

 

De volledige top 10:

  1. Volkswagen Golf
  2. BMW 3-Serie
  3. Mercedes Benz C-Klasse
  4. Ford Focus
  5. Toyota Yaris
  6. BMW 5-Serie
  7. Volkswagen Polo
  8. Toyota RAV4
  9. Ford Fiesta
  10. Renault Captur

 

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?