Wil jij ook het liefst zo lang mogelijk in jouw huis blijven wonen?

Wil jij ook het liefst zo lang mogelijk in jouw huis blijven wonen

Een oude boom moet je niet verplanten, het wordt vaak over oude mensen gezegd. Mensen die al lange tijd in hetzelfde huis wonen, zijn erg op hun woning gesteld en een verhuizing kan grote gevolgen hebben. Ouderen voelen zich vaak niet meer thuis in een nieuwe omgeving en dat kan grote gevolgen hebben voor hun gezondheid. Geen wonder dat mensen er dus veel voor over hebben om zo lang mogelijk in de eigen woning te kunnen blijven bivakkeren. Tegenwoordig kunnen woningen eenvoudig aangepast worden om te zorgen dat de woning ook daadwerkelijk geschikt is voor ouderen. Een van de dingen die veel gemak zal opleveren, is de installatie van een traplift. Je kunt deze trapliften vinden op de pagina https://handicare-trapliften.nl/trapliften/

 

Boven blijven slapen is geen probleem

De trap kan voor ouderen een enorme beperking van hun woongenot zijn. Dat is extra vervelend wanneer we ons realiseren dat slaapkamers vaak boven in de woning gelokaliseerd zijn. Om de trap goed op en af te komen, kun je een traplift laten installeren. Dat is een stoel die over een rails over de trap gaat. Het enige wat je dan hoeft te doen om de trap te nemen, is plaatsnemen op de stoel en de rest gaat vrijwel vanzelf. Voor ouderen is een dergelijke lift de manier om gewoon boven te blijven slapen, of om zelfs een verhuizing af te blazen. Een traplift zorgt dan ook in hoge mate voor meer zelfstandigheid.

 

Is uw trap geschikt voor een traplift?

Er zijn bijna net zoveel verschillende soorten trappen als dat er mensen zijn. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat er trappen zijn die niet geschikt zijn voor een traplift. Op vrijwel iedere trap kan een lift aangebracht worden. De lift is namelijk altijd maatwerk. De vaste onderdelen zijn weliswaar serieproducten, maar de rails waarover de stoel zal gaan, is altijd op maat gemaakt. Dat zorgt ervoor dat het niet uitmaakt hoe uw trap eruitziet. Zelfs op een wenteltrap met heel veel bochten, kan een traplift gebouwd worden. Huisgenoten die de trap willen blijven gebruiken, kunnen dat doen want de trap zelf blijft goed begaanbaar.

 

Laat je adviseren

Wanneer je graag wilt weten welke traplift voor jou de beste keus is, dan kun je eens contact opnemen met je leverancier. Deze kan iemand sturen om de situatie bij jou thuis in kaart te brengen. Je kunt dan ook gelijk een opgave van de kosten aanvragen. Vallen deze tegen? Informeer dan ook eens naar de optie om een tweedehands traplift te laten installeren. Ook kan het interessant zijn om een lift te huren in plaats van er een te kopen. Er zijn mogelijkheden genoeg, dus vuur al je vragen af op je leverancier. Deze helpt je graag verder.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?