20+ Leuke polymeer klei inspiratie ideeën

20+ Leuke polymeer klei inspiratie ideeën

Of het nu gaat om natuurlijk of kunstmatig polymeer, klei is een zeer veelzijdig medium. Er gaat niets boven het gebruik van een mok of een kom gemaakt met je eigen twee handen. Maar waarom zou je daar stoppen? Klei is per definitie flexibel. Leren hoe je dingen kunt maken met klei is ook gemakkelijk. Wil je starten of gewoon inspiratie opdoen voor leuke polymeer klei ideeën? We hebben 20+ leuke ideeën op een rijtje gezet voor jou.

Lepels

Kleurrijke keramische lepels zijn een ideaal project voor beginners. Ruil je saaie roestvrijstalen lepels in voor handgemaakte keramische lepels met eigenheid. Lepels zijn erg praktisch en ze zijn ook een van de gemakkelijkste zaken om met klei te maken. Je hebt alleen  een oven nodig.

 

Knijppot kom

Als je helemaal nieuw bent in het werken met klei, zijn knijppotten een goed project om mee te beginnen. Omdat ze eenvoudig te maken zijn en je geen pottenbakkerswiel nodig hebt.

 

Mok

Een mok van klei is een bevredigend item om te maken, omdat je het dagelijks kunt gebruiken.  Mokken gemaakt van klei hebben tijd nodig – je hebt daarnaast een pottenbakkerswiel nodig. Maar als je over de tools en faciliteiten beschikt, is het een goed beginnersproject.

 

Theepot

Maak een bijpassende theepot en mok set.

 

Bord

Borden zijn een ander item dat op een pottenbakkersschijf kan worden gemaakt. Het kan wat oefening vergen om ze perfect rond te maken. Onvolkomenheden dragen bij aan het karakter en de individualiteit van handgemaakte items.

 

Slang

Als je op zoek bent naar gemakkelijke polymeer klei ideeën, maak dan een slang. Leren hoe je spullen kunt maken met polymeerklei is anders dan met natuurlijke klei. Een slang is een heel eenvoudig project voor beginners, omdat je het eenvoudig kunt houden. Het je zal helpen meer te weten te komen over de eigenschappen van polymeerklei en hoe je ermee om moet gaan.

 

Oorbellen

Sieradenliefhebbers hebben geluk: polymeerklei kan worden gebruikt om prachtige en individuele accessoires te maken, zoals oorbellen. Bovendien zijn ze gemakkelijk om te maken.

 

Kralen

Wat betreft eenvoudige items om te maken met boetseerklei, kralen maken behoort tot de gemakkelijkste. Je kunt sieraden van klei te maken, door kralen te maken die aan elkaar geregen kunnen worden. Experimenteer met polymeer of natuurlijke klei en verschillende vormen en maten om een eigen look te creëren.

 

Ringen

Het mengen van polymeerklei kan een gemarmerde look geven, wat een bijzonder mooi effect is om op sieraden te gebruiken. Je kunt ook bestaande ringen verfraaien met polymeerklei.

 

Letters

Leren hoe je coole dingen kunt maken met klei hoeft niet te stoppen bij keukenartikelen of sieraden. Om een uithangbord, tafelschikking of kunstwerk op te vrolijken, kun je letters maken.

 

Vogels

Je kunt eenvoudige keramische vogels. Je kunt er desgewenst details aan toe voegen.

 

Uilen

Als je hebt geëxperimenteerd met eenvoudigere dieren dan kun je uilen van polymeerklei maken om detaillering te oefenen. Variaties kunnen bijdragen aan het complexiteitsniveau.

 

Elven

Als je eenmaal hebt geoefend hoe je zaken kunt maken met polymeerklei, wil je misschien creatiever worden. Je kunt bijvoorbeeld kleine elven maken om de basisvaardigheden van beeldhouwen met polymeerklei te leren.

 

Motten en vlinders

Je kunt fijn gedetailleerde motten en vlinders maken met polymeerklei en verven met acrylverf. Het is niet gemakkelijk om te maken en neemt wat tijd in beslag. Omdat ze uit verschillende onderdelen bestaan die vooraf moeten worden gebakken en vervolgens in elkaar moeten worden gezet.

Het is perfect geschikt voor beginners. Je kunt er ook broches of hangers van maken.

 

Paddestoel oorbellen

Je kunt paddestoeloorbellen van polymeerklei maken waarmee je kunt spelen met de vormen en kleuren van de natuurlijke wereld. De paddenstoelen kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals ornamenten of tuindecoratie. Ze zijn niet bijzonder moeilijk te maken. Maar hoe geavanceerder je polymeervaardigheden zijn, hoe gedetailleerder en realistischer je paddenstoelen eruit zullen zien.

 

Karikatuurmasker

Je kunt heel creatief worden wanneer je een masker uit klei met de hand beeldhouwt. Je kunt ernaar streven om zo realistisch of gestileerd te zijn als je wilt. En zo ver je technische en artistieke vaardigheden dit toelaten.

 

Bamboebos

Niet alle items van klei hoeven praktisch te zijn. Kleiplanten en bloemen, zoals een mini-bamboebos, zijn sculpturaal artistiek en op zichzelf al mooi.

 

Potdeksels

Als je het uiterlijk van je wilt voorraadkast opfleuren, probeer dan eenvoudige deksels van polymeerklei te maken. Natuurlijk kunnen ze je verleiden om vaker te snacken dan goed voor je is.

 

Fantasiekristal

Als je je aangetrokken voelt tot glitter en sprankeling, probeer dan een fantasiekristal te maken. Het is een fluitje van een cent en geeft je de kans om het mengen van klei te oefenen.

 

Realistische rozen

Het proces van het maken van realistische rozen is eenvoudiger dan het lijkt. De technieken die worden gebruikt om rozen te maken, kunnen ook voor andere soorten bloemen worden gebruikt.

 

Koraalsculptuur

Als je sculpturaal wilt worden met polymeer klei, probeer dan fijn gedetailleerd koraal te maken. Hoewel het geen moeilijk project is, duurt het wel lang, dus het vereist een flinke dosis geduld en toewijding.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?